Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na vzniku domova pro seniory v Broumově se bude podílet kraj i město

Pobytové zařízení pro seniory v Broumově je zase o kousek blíže k realizaci. Rada Královéhradeckého kraje schválila záměr spolupracovat s vedením města při přípravě a stavbě domova pro seniory. Stejného názoru je i broumovské zastupitelstvo.

„Chtěli bychom uplatnit model, který jsme úspěšně odzkoušeli v Rychnově nad Kněžnou. Investorem a provozovatelem domova pro seniory by se stalo město, v tomto případě Broumov, a Královéhradecký kraj by finančně přispíval na jeho realizaci a provoz,“ uvedl náměstek hejtmana pro sociální oblast Vladimír Derner.

Krajští radní i broumovští zastupitelé jsou nakloněni modelu, kdy by vedení broumovské radnice zajistilo projektovou přípravu, zadalo veřejné zakázky a řídilo stavbu. Kraj uhradí část nákladů. Zařízení pak bude provozovat město, kraj na jeho provoz bude přispívat formou vyrovnávací platby. 

„Usnesení krajské rady a broumovského zastupitelstva umožňují postoupit dál v přípravě smlouvy o spolupráci, která bude upravovat konkrétní podobu spolupráce mezi městem a krajem. Jedná se především o nastavení podílu financování zúčastněných stran, kapacity a zaměření zařízení. Naším cílem je, abychom konkrétní dohodu měli do konce roku,“ dodal náměstek Derner.

Město Broumov má v současné době zřízenou příspěvkovou organizaci, která má zkušenosti s poskytováním služby, v regionu funguje spolupráce obcí při zajištění příspěvku na provoz zařízení.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Broumov, kraj, výstavba, domov pro seniory, Královéhradecký kraj, Vladimír Derner, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vzniku domova pro seniory v Broumově se bude podílet kraj i město  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.