Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Krkonoších budou uzavřeny cesty Obřím a Modrým dolem

Od úterý přibližně do čtvrtka budou pro turisty uzavřeny cesty Obřím a Modrým dolem. Vrtulník tam bude přepravovat materiál pro opravu cesty mezi mezistanicí lanovky na Sněžku na Růžové hoře a vrcholem Sněžky.

Vrtulník bude startovat z lesní cesty u Richtrových bud a jeho trasa povede nad Modrým a Obřím dolem. Práce v uvedeném letovém koridoru začaly včera v 17:00 a budou probíhat přibližně tři dny. Současně platí již dříve avizované uzavření cesty mezi Růžovou horou a Sněžkou. Turisté tak k cestě na Sněžku mohou nadále využít lanovku, cestu přes Jelenku nebo od Slezského domu.

Trasa z Růžové hory na Sněžku by měla být uzavřena po dobu stavebních prací. Přes zimu bude dočasně průchozí. Práce mezi Růžovou horou a Sněžkou jsou v plánu až do září 2020.

Při opravě dělníci mezi stanicí lanovky Růžová hora a sedlem mezi Růžovou horou a Sněžkou vymění materiál cesty. Dříve použité vápencové podloží nahradí nealkalickým materiálem, vhodným pro Krkonoše. V úseku od sedla směrem k vrcholu Sněžky dělníci opraví schody a štětování mezi nimi. Drahný poznamenal, že od poslední opravy chodníku uplynulo 21 let.

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Sněžka, lanovka, provoz, oprava, vrtulník, Krkonoše, Růžová hora, Modrý důl, materiál, lanová dráha, Obří důl, Slezský dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších budou uzavřeny cesty Obřím a Modrým dolem  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.