Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé v 19 obcích rozhodnou o svých zastupitelstvech

Lidé v 19 obcích dnes rozhodnou o svých zastupitelstvech. Ve dvou z nich si půjdou vybírat stejné kandidáty jako před téměř čtyřmi měsíci, neboť soudy kvůli pochybení při říjnových volbách nařídili jejich opakování. Týká se to Bořetína na Pelhřimovsku a jednoho ze dvou okrsků v Chlístovicích na Kutnohorsku.

Ve zbývajících 17 obcích, kde se v říjnu kvůli nedostatku kandidátů hlasování nekonalo, se uskuteční dodatečné komunální volby.

O místa zastupitelů usiluje celkem 323 kandidátů, převážně za místní uskupení. Ze stran mají své adepty ve hře jen ODS v Děkově na Rakovnicku, KSČM ve Chlístovicích a STAN v Hodějicích na Vyškovsku.

Hlasovat se bude také Kadlíně na Mělnicku, Klukách na Mladoboleslavsku, Roblíně u Prahy i v Litichovicích na Benešovsku, kde byla sestavena jen jedna kandidátka. Sedmičlenná zastupitelstva by měli mít Horšicích na Plzeňsku a v Němčovicích a Skomelnu na Rokycansku.

Ve Vísce u Jevíčka na Svitavsku proti sobě stojí dvě uskupení, stejně jako v Němčicích na Strakonicku. V Kbelnici na Jičínsku se přihlásilo jedno sedmičlenné sdružení nezávislých kandidátů a šest samostatných kandidátů. Dostatek kandidátů je také v Tatobitech na Semilsku.

Ve Stříteži na Žďársku kandiduje 11 lidí. Ve Ždírci u Havlíčkova Brodu jedno šestičlenné sdružení a jeden nezávislý kandidát. Zatímco v Lipovci na Blanensku mají tři kandidátky, v nedaleké Dlouhé Lhotě pouze jednu.

Autoři

Štítky volby 2018, hlas, lid, okres Kutná Hora, okres Pelhřimov, Bořetín, ODS, KSČM, Starostové a nezávislí, Praha, okres Rakovník, Děkov, okres Vyškov

Lidé v 19 obcích rozhodnou o svých zastupitelstvech  |  Volby  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.