Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejbalisté už vyhlížejí play-off. Snad se naše snaha projeví, doufá útočník Ondřej Lux

Hokejbalový celek z Hradce Králové má před sebou poslední letošní zápas v základní části, a to proti Sudoměřicím. Tři body, o které se bude bojovat, už ovšem zřejmě ze strany hradeckých Pirátů do konečného umístění, na rozdíl od soupeře, nepromluví. Uvědomuje si to i Ondřej Lux, který se před letošním ročníkem přesunul z nedalekého Letohradu právě pod Bílou věž. Sedmadvacetiletý forvard hned našel svoji ztracenou střeleckou formu a stal se tahounem mužstva, když za šestnáct zápasů zapisoval hned dvacet kanadských bodů. Teď musí formu prokázat i v play off!

Ondro, je před vámi poslední zápas základní části, který by pro postavení v play off mohl být ještě teoreticky hodně důležitý. Věříte, že přijdou na závěr tři body, které by ještě něco mohly znamenat?

Já si myslím, že poslední zápas před play off pro nás už asi tolik bohužel řešit nebude. Pardubice sice mají zatím odehráno o zápas méně, ale podle mě jeden z nich vyhrají, takže my se v tabulce neposuneme. I když samozřejmě chceme vyhrát, abychom se naladili na boje ve vyřazovací části. 

Co by proti houževnatému mužstvu z jihu Moravy mohlo rozhodovat? Sudoměřičtí zuby nehty bojují o play off a pokud by měli po páteční dohrávce v Pardubicích ještě v sobotu v Hradci reálnou možnost na postup, určitě by to pro vás byl více než nepříjemný soupeř!

Na Sudoměřice bude platit důrazný hokejbal a hlavně musíme využívat nabídnutých šancí a nezahazovat příležitosti, jako se nám to dělo v posledních zápasech. Sudky bojují, jak říkáte, o postup až do posledního zápasu základní části, takže věřím, že zápas bude mít náboj a důkladně nás prověří před vrcholem sezony. 

I třeba v případě, že byste neuspěli, tak by vám patřila šestá pozice v tabulce. Panovala by i přesto se základní částí po hodně vyrovnaném prostředku tabulky spokojenost?

Před dvojicí zápasu na severu Čech, které jsme odehráli před týdnem, jsme chtěli zabojovat o první čtyřku v tabulce, abychom začínali play off doma, což nám vůbec nevyšlo. Oba zápasy jsme tam prohráli, takže by spokojenost panovala tak z poloviny. Play off jsme si vybojovali dobrými výkony na podzim, protože na jaře už příliš bodů nepřibylo, ale i tak to stačí na slušné šesté místo. Kdyby nám to někdo řekl na začátku sezony, tak by nám to stačilo. (usměje se)

A pokud by už k žádnému zmiňovanému posunu v tabulce nedošlo, ve čtvrtfinále narazíte na Plzeň, která na jaře prokazuje více než dobrou formu! Na druhou stranu jste to právě vy, kteří ji doma dokázali porazit, byl by to pro vás tedy do vyřazovací části dobrý soupeř?

Plzeň je nesmírně silná na svém domácím hřiště, které je v hale. Trénuje proto bez ohledu na počasí pořád s hokejkou, a to se někde projevit musí. Proto má také po letošní zimní přípravě tak skvělou formu. Určitě se s Plzní ale dají hrát vyrovnaná utkání, což napověděl právě i ten náš nedávný vzájemný zápas. Pokud chceme v play off uspět, musíme porazit i takového soupeře, jako je Plzeň. Takže to, zda je to pro nás dobrý, nebo špatný soupeř, poznáme až za pár týdnů. (zasměje se)

V letošní sezoně jste se rozstřílel do velké fazony také vy, počítáte s tím, že by se v play off mohlo mužstvo spoléhat tudíž hlavně na vás?

Je pravda, že na podzim my to docela po minulých ročnících zase lepilo. (usmívá se) Možná to bylo změnou prostředí a jiným herním stylem. Rád bych navázal na střeleckou vlnu, kterou jsem měl, také na jaře, ale zatím to není úplně podle mých představ. Tak snad se začne dařit a kluci ve mně najdou oporu, která dokáže zápasy rozhodovat.

Každopádně vyřazovací část je pořád to, co se v hokejbalu, jakožto stále amatérském sportu ovšem na nejvyšší úrovni, považuje asi za nejlepší část každé klubové sezony. Už je v kabině cítit, že jde do tuhého?

Určitě! Je to vyvrcholení celé sezony, od ledna se na to období připravujeme. Mažou se výsledky a všechno ze základní části a jde se znovu do boje o pohár. Jak už jsem naznačil, celý tým trénuje na tento vrchol sezony, takže očekáváme, že forma a naše tréninky se právě v tomto čase projeví. Kabina se těší, bude to vyhrocené a jak je tabulka našlapaná a vyrovnaná, tak opravdu letos může vyhrát jakýkoliv tým. Takže i ten, co není po základní části tolik vysoko. Jde tu o aktuální formu a semknutí celého týmu, což se nám, věřím, podaří a dostaneme se co nejdál!

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky hokejbal, rozhovor, Ondřej Lux, Sudoměřice, Česká pirátská strana, Hradec Králové, Letohrad, Bílá věž (Hradec Králové), Plzeň, jaro, Pardubice, Česko

Hokejbalisté už vyhlížejí play-off. Snad se naše snaha projeví, doufá útočník Ondřej Lux  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.