Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Orlických horách dnes startuje extrémní závod musherů

V Deštném v Orlických horách dnes odpoledne odstartuje extrémní závod psích spřežení Šediváčkův long. Nejdelší pětietapová trasa měří přes 300 kilometrů, kratší trasa má 200 kilometrů a skládá se ze čtyř etap. Do cíle 23. ročníku závodu musheři se svými psy dorazí v sobotu. Klání patří k nejtěžším závodům psích spřežení v Evropě.

Do závodu se letos přihlásilo přes 100 závodníků s asi 700 psy. Na trať 300 kilometrů vyrazí 17 spřežení, na kratší distanci se utká 98 spřežení. Spřežení postupně nastoupají přes 7500 výškových metrů. V noci na sobotu čeká závodníky noční bivak v lokalitě Zámeček-Pádolí. Kromě české musherské špičky se na start postaví závodníci z dalších osmi evropských zemí.

Počasí by závodům mělo přát. Podle předpovědi by v následujících dnech mělo mrznout, sněžení se nečeká. Sněhové podmínky jsou výborné, na hřebenech Orlických hor je až 120 centimetrů sněhu. Celou délku tratí se organizátorům podařilo včas připravit i vyznačit, práci jim komplikovaly jen popadané stromy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kondice, sporty, psí spřežení, Šediváčkův long, Orlické hory, Deštné v Orlických horách, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Orlických horách dnes startuje extrémní závod musherů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.