Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji se lyžuje v Krkonoších i Orlických horách

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji i přes oteplení v minulých dnech nabízejí desítky kilometrů upravených sjezdovek a běžeckých tras. Lyžuje se v Krkonoších i v Orlických horách. Navzdory oteplení některá střediska nabídku oproti minulému víkendu ještě rozšířila. Na sjezdovkách ve větších lyžařských střediscích leží od 30 do 70 centimetrů technického a přírodního sněhu.

Největší české zimní středisko Špindlerův Mlýn rozšířilo nabídku z 15 na 18,5 kilometru sjezdových tratí. V areálu zůstávají nesjízdné už jen černé sjezdovky. „Lyžování na otevřených sjezdovkách je vynikající. Máme v provozu všech pět lanovek a pět vleků. Dnes jsme nově otevřeli v celé délce a šířce modrou sjezdovku na Medvědíně," řekl vedoucí skiareálu René Hroneš. Kvůli vyšším teplotám neočekává, že by v příštích dnech zasněžovali. „Na další otevírání sjezdovek v příštích dnech asi nedojde, ale bezmála 19 kilometrů upravených sjezdovek zajišťuje kvalitní a důstojné lyžování," dodal Hroneš.

Ve SkiResort Černá hora - Pec je v provozu všech pět areálů, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, v Černém Dole, ve Velké Úpě a ve Svobodě nad Úpou. „Celkově nabízí SkiResort 35 kilometrů otevřených sjezdovek. V provozu je také propojení areálů rolbami a 12 linkami skibusů," uvedla pro mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Pro běžkaře upravují 50 kilometrů tras v okolí Černé a Světlé hory, Pece a Černého Dolu.

V Krkonoších se lyžuje také v areálu SKIMU v Horní Malé Úpě a třeba i v Mladých Bukách. V Orlických horách mohou lyžaři do Říček a do Deštného.

Lyžaři a snowboardisté by měli být opatrní, protože nadcházející prodloužený silvestrovský víkend patří tradičně k nejvytíženějším v roce. V neděli 23. prosince se ve Špindlu srazili dva snowboardisté ve věku 33 a 37 let, přičemž starší z nich utrpěl zranění. Policie případ prověřuje kvůli podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Nikoho jsme dosud neobvinili. Shromažďujeme podklady a informace," řekla dnes mluvčí krajské policie Lenka Burýšková.

PSALI JSME: Ze svahu rovnou do nemocnice. Nehoda dvou snowboardistů bude možná mít soudní dohru 

Na hřebenech Krkonoš je téměř metr sněhu, ve vrcholových partiích Orlických hor okolo 30 centimetrů sněhu. V Krkonoších platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, Krkonoše, sjezdovka, Orlické hory, snowboarding, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Pec pod Sněžkou, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji se lyžuje v Krkonoších i Orlických horách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.