Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Mountfield HK má novou hymnu. Složila ji hradecká kapela, podílel se na ní fanklub

Už je to pěkná řádka let, co na hradeckém hokeji hraje při nástupu hráčů na led hymna od kapely Teplá buchta. Hokejový klub Mountfield HK se po delší úvaze a dohodě s vedením fanklubu rozhodl pro vytvoření hymny nové – modernější, dynamičtější, hokejovější. Od kapely MANTRA HK v čele s Jiřím ”Mášou” Maškem.

Ve čtvrtek 2. srpna vstoupí Mountfield HK do zápasového období, od 17:30 jej čeká první přípravný duel sezóny na ledě Přerova. V této souvislosti představuje hokejový klub novou hymnu, kterou nahrála ryze hradecká kapela MANTRA HK. Svůj podíl na nové skladbě mají také zástupci fanklubu, kteří ji s jejím autorem konzultovali a připomínkovali.

Hymna vznikala a vyvíjela se více než půl roku, než byla nahrána její finální verze, ke které byl vytvořen rovněž hokejový klip. Co na nový song říká předseda fanklubu Libor Pytlík? „O aktivitě klubu ohledně nové hymny jsme se dozvěděli v zimě minulého roku. Po domluvě jsme navštívili kapelu MANTRA HK, která nám novou hymnu poprvé zahrála. Musím říct, že jsem takové pojetí nečekal a byl jsem mile překvapen. Po drobných úpravách je hymna na světě a já jsem za ní určitě rád,“ říká autor mnoha povedených hradeckých choreí.

Ten se zároveň nezapomíná zamyslet nad hymnou předcházející. „Stará hymna byla a je dobrá. Nikdy se na ní nezapomene, jelikož provázela hokejisty a fanoušky přes deset let. Napsat dobrou hymnu totiž není úplně lehké a tak doufám, že tuto novou přijmeme za svou a bude nás provázet minimálně alespoň stejně dlouho jako ta minulá,“ přeje si Libor Pytlík.

V podobném duchu hovoří také marketingový manažer klubu Aleš Havel. „Během uplynulého ročníku nás napadlo zapřemýšlet nad inovací naší hymny, která v klubu funguje přes deset let. Původní skladba byla nahrána v dobách první ligy a chybělo nám v ní něco, co by nejen hráče, ale i fanoušky namotivovalo na každý zápas. Neměla podle nás zkrátka ten správný „drajv“. S výslednou podobnou hymny jsem moc spokojen, je dynamická, hraje ji hradecká skupina s hradeckými fanoušky a já věřím, že se brzy všem zalíbí,“ uzavírá Aleš Havel.

Jiří "Máša" Mašek: Doufáme, že to kluky v kabině nahecuje

Jak vůbec vznikl nápad složit novou hymnu pro Mountfield HK?
Aleš Havel z klubu oslovil Benyho, který chodí pravidelně na hokej a zná hradecký hudební prostředí. Beny zavolal našemu kytaristovi, jestli nechceme zkusit nahrát novou hymnu hokejistům z Mountfieldu HK. A už to jelo.

Jak celá skladba vznikala? Kdo všechno se na ní podílel?
Musím říci, že s něčím takovým jsme ještě zkušenost neměli. Mysleli jsme si, že to za dvě zkoušky vymyslíme, opak byl ale pravdou. Trvalo nám to zhruba měsíc a půl. Vycházeli jsme z toho, že to musí být trochu tvrdší než ta předešlá, ale zase lehce zapamatovatelná a zpěvná. V MANTŘE to je něco jinýho, to je takovej náš "thrash", tam to sypeme, jak to cítíme my sami. Každopádně velké díky patří Alešovi, který nám umožnil na něčem takovém spolupracovat, Bowimu, u kterého jsme to mohli natočit, Otakovi, Lukovi a dalším kamarádům, kteří se podíleli na nahrávání a samozřejmě MANTŘE – Máša, Děkys, Zděnda a Roman.

Co bylo na složení hokejové hymny nejtěžší?
Samotná stavba té skladby. S textem problém nebyl, máme totiž Zděndu Finka, který je na tuhle disciplinu ten pravej.

Jak jste s výslednou podobou spokojeni?
To co jsme vytvořili, je za nás pecka. Má to, jak my říkáme, koule. Samozřejmě že se najdou tací, kterým se to líbit nebude, ale s tím se počítá. Doufáme, že to kluky v kabině nahecuje a v každým zápase tam nechají všechno. Diváky že to rozpálí a budou tak skvělí jako doposud.

Jaký vůbec máte vztah k hokeji a zvlášť k tomu hradeckému?
Na hokej v Hradci už nějaký ten pátek chodíme, takže se už s klukama z kapely těšíme, až to vypukne a přijdeme si zahulákat Hra-dec Králové, Hradec Králové!

Tisková zpráva | Foto Repro youtube.com

Štítky Mountfield HK, hymna, hudba, sezóna, národní hymna, hudební skupina, Mountfield Hradec Králové, hokej, HC Zubr Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mountfield HK má novou hymnu. Složila ji hradecká kapela, podílel se na ní fanklub  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.