Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradecký Mountfield vyzkouší dalšího hráče. Na východ Čech míří Sébastien Piché

Budování kádru Mountfieldu HK pro sezónu 2018/19 nekončí. Ke čtveřici hráčů Bičevskis, Chalupa, Nedomlel, Straka, kteří jsou v Hradci Králové na zkoušku, se ve čtvrtek 2. srpna přidá další – Sébastien Piché, jenž má za sebou zajímavé roky strávené za mořem a zejména v EBEL Lize. V ní patřil posledních pět sezón mezi nejproduktivnější obránce celé soutěže.

Konkurence v kádru trenérského tria Martinec – Krátoška, Svoboda je veliká, zadní řady se navíc rozrostou o další jméno. Třicetiletého Sébastiena Pichého vyskautoval sportovní manažer Jaroslav Bednář, který jej také blíže představuje. „Naskytla se nám možnost využít na try-out hráče s pětiletými zkušenostmi z EBEL Ligy. Je to velmi produktivní obránce, který by měl být na top úrovni. Sám hráč projevil zájem a přes svého agenta oslovil náš klub, a my se po dohodě sportovního vedení shodli na tom, že ho vyzkoušíme,“ prozrazuje donedávna kapitán hradeckého Mountfieldu.

Rodák z québeckého La Sarre má za sebou téměř tři stovky zápasů v mezinárodní evropské soutěži. Ročník 2013/14 strávil v italském Bolzanu, od té doby nastupoval za rakouský Linz. „Sébastien přiletí ve středu, ve čtvrtek by už měl jít do zápasu proti Přerovu. Počítáme s tím, že odehraje ještě minimálně Mountfield Cup,“ pokračuje sportovní manažer klubu.

Obrana Hradce Králové čítá na soupisce aktuálně třináct jmen, další už nepřibudou, defenzíva se naopak bude postupně zužovat. „Myslím si, že je to poslední jméno v kolonce příchodů, které se týká obrany,“ potvrzuje Jaroslav Bednář. „Dopředu chceme přivést ještě jednoho, možná dva kvalitní útočníky,“ dodává závěrem člen vedení klubu.

Tisková zpráva | Foto hockey-news.info

Štítky hokej, Mountfield HK, hráči, extraliga, Sébastien Piché, Česko, Mountfield Hradec Králové, Erste Bank Eishockey Liga, Jaroslav Bednář, HC Zubr Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield vyzkouší dalšího hráče. Na východ Čech míří Sébastien Piché  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.