Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Finsko nedopadlo, o Hradci se Vincour radil s Koukalem

V posledních dvou letech slavil hokejista Tomáš Vincour na konci extraligy pokaždé mistrovský titul. Přesto skončil v Kometě Brno a chtěl se vydat na zahraniční angažmá, jenže ve Finsku, kam měl namířeno, se nedomluvil na podmínkách. A nakonec se upsal Hradci Králové, s nímž už trénuje.

Dvaadvacetinásobný reprezentant měl původně jiné plány. Z české nejvyšší soutěže chtěl odejít, už to vypadalo, že bude hrát za Lukko Rauma. Ve Finsku trénoval, absolvoval lékařkou prohlídku, zdálo se, že je vše na dobré cestě. Jenže nakonec bylo vše jinak. „Domluvili jsme se, že tam hrát nebudu. A šel jsem. Myslím, že to bylo oboustranné,“ nechtěl Vincour konkretizovat, proč přestup padl.

Podobně popsal také konec v Kometě. Jednání s majitelem a trenérem Liborem Zábranským, který je navíc jeho bratrancem, bylo podle něj rychlé. „Prostě jsme se dohodli, že skončím,“ řekl Vincour.

Skončilo mu tak zároveň i období, kdy se prakticky každý den potkával v práci s maminkou, neboť Dana Vincourová je v Kometě fyzioterapeutkou. „Byla to vlastně máma nás všech,“ řekl s úsměvem Vincour. Teď už se budeme potkávat jako soupeři, ale do Hradce to není až tak daleko, dodal.

Na východě Čech by rád zůstal delší dobu, neplánuje epizodní angažmá. Proto podepsal smlouvu na dva roky. „Chci se usadit, dohodli jsme se tak i s manželkou,“ prozradil.

Ke konečnému rozhodnutí mu pomohl způsob jednání Mountfieldu a zároveň také porada s útočníkem Petrem Koukalem. „Věděl jsem, že Hradec obměnil kádr, je to pro mě výzva. Proto jsem poprvé přijel a mluvil s trenérem i manažerem. Pak jsem jel za Peťou Koukalem, s nímž jsme proti sobě hráli v ruské lize a jako spoluhráči v nároďáku. Kecali jsme docela dlouho,“ řekl Vincour.

Nakonec nabídku Mountfieldu přijal. Vedení klubu společně s trenéry si ho vybralo i proto, že z mužstva odešel Bedřich Köhler, podobný typ hráče, jako je Vincour. Köhler zamířil právě do Komety a Hradec potřeboval urostlého útočníka, který by se mohl prosazovat v přesilových hrách.

„Tomáš je velký, silný hráč. Odešel Béda Köhler, důrazný v předbrankovém prostoru, takže jsme sháněli podobný typ. Věříme, že Tomáš má tu kvalitu a bude pro nás velkou posilou,“ prohlásil hlavní kouč Tomáš Martinec.

Od hráče, který nastupoval v NHL za Colorado či Dallas, se to bude očekávat. Měl by pomoci mužstvu, které se výrazně mění. Z Hradce Králové už odešlo 13 hokejistů, přišlo devět. Pryč jsou velká jména, vedle Köhlera například Jaroslav Bednář, Jiří Šimánek, René Vydarený, Rudolf Červený nebo Patrik Rybár.

„Bylo by však nesmyslné, kdybychom šli do sezony s malými ambicemi,“ odmítl Vincour nižší cíle. V minulé sezoně toužil Mountfield dojít až k titulu, tentokrát nebude patřit mezi největší favority. „Chceme vyhrávat. Kdybychom nechtěli, byl by to alibismus. Tým má sílu. Máme měsíc a půl na to dát se dohromady a prát se o nejvyšší příčky,“ uzavřel Vincour.

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, Mountfield HK, hráči, extraliga, Tomáš Vincour, Finsko, Petr Koukal, Mountfield Hradec Králové, HC Kometa Brno, Bedřich Köhler, trenér, Lukko Rauma, Libor Zábranský, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finsko nedopadlo, o Hradci se Vincour radil s Koukalem  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.