Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ROZHOVOR: Generální manažer hokejového Mountfieldu Aleš Kmoníček o změnách v týmu. Kdo přijde na try-out?

Již v pondělí naskočí Východočeši poprvé společně na led! Spolu s loňskými Lvy, které povede z pozice hlavního trenéra Tomáš Martinec, vyjedou na plochu ČPP Arény rovněž nové tváře. Tréninkové dávky tak budou polykat i hráči, kteří jsou v Mountfieldu HK prozatím pouze na zkoušce. „V Hradci se pár hráčů, kteří budou o smlouvu bojovat, představí,“ potvrzuje generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

V květnu byl jako jedna z posil představen Michal Hlinka, který se v Hradci ještě neukázal. Jaký je jeho momentální stav?
Pečlivě se sportovním manažerem Jardou Bednářem jeho zdravotní vývoj sledujeme. Ve čtvrtek jsme si volali jak s ním, tak i s jeho slovenským kondičním trenérem, se kterým se připravuje. Je příznivé, že Michalův stav se zlepšuje, věříme, že v průběhu přípravy by se k nám mohl připojit a ukázat, že smlouvu dostal právem. Myslíme si, že to dopadne, a hlavně si to přejeme.

A co situace okolo nedávno draftovaného Radima Šaldy? Zůstane, nebo odejde do zámoří?
Po draftu dostal nabídku z Rimouski, což je klub v juniorské soutěži. Zvažujeme, zdali ho pustíme, nebo ne, protože je to samozřejmě především na nás. Zjišťujeme, jak by pak celá situace vypadala, probíráme ji s trenéry… Jde totiž hlavně o to, abychom měli kádr takový, jaký si představujeme. Pro případ, že by odešel, zvažujeme nějakou náhradu, beka, jenž by mohl startovat na stejné pozici. Musíme také brát v potaz pravidla pro stanovení výše odstupného za hráče, který podepíše smlouvu s týmem NHL.

Chceme počkat, jak dopadnou hráči na try-out

Dalším často skloňovaným jménem byla i jedna z loňských opor, tedy Radek Smoleňák.
S Radkem jsme dlouho jednali, a i když obě strany měly – a možná ještě mají – zájem spolupracovat, tak jsme zkrátka nedokázali najít společnou cestu v oblasti financí. Pro nás je letošní sezóna trošku jiná, a to i finančně. Radkovi jsme dali maximální nabídku, jakou jsme byli schopni, a on ji neakceptoval, tudíž v tuto chvíli již dále nejednáme. Kdyby si to v dohledné době, než třeba někoho podepíšeme, rozmyslel, budeme velmi rádi, protože všichni včetně prezidenta klubu, mě, sportovního manažera i trenérů bychom tady Radka rádi viděli. Ale někdy se tohle prostě stane.

Počítáte v týmu s nějakou, řekněme, náhradou za něj?
Původně jsme mysleli, že tento týden po příchodu Tomáše Vincoura oznámíme ještě jednu další posilu, nicméně po pohovorech s trenéry a Jardou Bednářem jsme si řekli, že počkáme a nebudeme nikam spěchat. Naskytly se nám příležitosti zkusit hráče na try-out, takže si počkáme, jestli nás zaujmou natolik, že bychom posléze uvažovali o podpisu smlouvy. Máme rozjednané některé zahraniční hráče, ale momentálně chceme počkat, jak dopadnou hráči na try-out.

Kdo přesně by měl na zkoušku dorazit?
Prvním hráčem by měl být Petr Straka, kmenový hráč Plzně, jenž vloni hrál právě za Indiány a poté v Jihlavě. Máme na něj dobré reference a jsme domluveni na několikatýdenní try-out. Chce dokázat, že jeho loňská sezóna nebyla úplně povedená. Dále máme dohodu s lotyšským reprezentantem Marisem Bičevskisem, jenž má také zájem zabojovat o smlouvu. Přijel by na konci července a absolvoval i první zápasy, přičemž bychom se po nich rozhodli, co a jak dál. Kdyby dostal do té doby nějakou lukrativní nabídku, asi by ji podepsal, ale předběžně jsme na zkoušce u nás domluveni.

Pár hráčů bude muset o smlouvu bojovat

Na pondělním tréninku by se měl hlásit i Richard Nedomlel, je to tak?
Ano, chceme totiž zkusit hráče, který má zajímavé parametry, je velký, silný a důrazný. Sháněli jsme obránce podobného typu a právě Richard toto splňuje. Domluvili jsme se tedy se Spartou a hráčem na try-outu, který bude trvat zhruba do posledního zápasu Mountfield Cupu, a potom se rozhodneme. V tuto chvíli není složení obrany definitivní, uvidíme, jak se to celé vyvine, v potaz musíme brát i situaci okolo Radima Šaldy.

V neposlední řadě se pod Bílou věží připravuje Matěj Chalupa, jak je to s ním?
Matěj, kterého si vytipoval Jarda Bednář, je s námi vlastně už od začátku přípravy, rozhodovat se budeme někdy v průběhu srpna. Chceme mu nechat velký prostor, aby ukázal, že na to má. Pak si myslím, že by se k týmu mohl připojit zmíněný Michal Hlinka. Ve výsledku se v Hradci představí pár hráčů, kteří o smlouvu budou muset bojovat.

Takže se tým bude dotvářet v průběhu srpna?
Přesně tak. Pokud by se stalo, že by nás situace neuspokojila, vždycky můžeme sáhnout po hráči ze zahraničí, jenž kvalitami, které požadujeme, disponuje. Uvidíme...

Foto Repro youtube.com | Zdroj Mountfield HK

Štítky hokej, Mountfield HK, hráči, extraliga, Mountfield Hradec Králové, Aleš Kmoníček, trenér, Tomáš Martinec, Michal Hlinka, Radim Šalda, Richard Nedomlel, Matěj Chalupa, National Hockey League, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROZHOVOR: Generální manažer hokejového Mountfieldu Aleš Kmoníček o změnách v týmu. Kdo přijde na try-out?  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.