Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecké hokejisty čeká v osmifinále Ligy mistrů německý Mannheim

Východočeští hokejisté v letošním ročníku Ligu mistrů oslavili nedávno premiérový postup do vyřazovací části. Páteční los v pravé poledne navíc Mountfieldu HK přiřadil bezesporu kvalitního soupeře, a to mistra poslední sezony německé nejvyšší hokejové soutěže Adler Mannheim!

Mannheim titulem v loňské sezoně ve své lize navázal na svůj nejlepší novodobý výsledek z roku 2015, 2007 a 2001. Na svoji loňskou jízdu navazují zatím hráči Mannheimu letos i v Lize mistrů, kdy celou skupinu F ovládli. V konkurenci polskému celku Tychy, rakouské Vídně a švédského týmu Djurgården, prohráli jen jednou, a to s poledním jmenovaným.

Mountfieldu HK nelehký osmifinálový dvojzápas bude začínat v domácím prostředí, a to 12. nebo 13. listopadu. Odveta se pak odehraje v Mannheimu o týden později, tedy buď 19. nebo 20. listopadu. „Chtěli jsme mít soupeře v dobré dojezdové vzdálenosti, abychom nemuseli absolvovat dlouhé tripy jako v základní skupině. Mannheim to splňuje, takže jsme spokojení. Těší mě, že má Mannheim výborné divácké zázemí, jeho zápasy navštěvuje průměrně okolo osmi tisíc lidí. Myslím, že by to mohl být dobrý souboj fanoušků. Těším se na to a doufám, že tomu tak bude,“ řekl k losu pro klubový web generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Na skupinový zápas do rakouského Grazu před nedávnem vyrazila obrovská skupina hradeckých podporovatelů speciálně vypraveným vlakem. Povede se uspořádat něco podobného i do 630 kilometrů vzdáleného Mannheimu?!  

Autoři | Foto twitter.com/championshockey

Štítky CHL, Liga mistrů, Adler Mannheim, Mountfieldu HK, Mannheim, Liga mistrů UEFA, hokejista, Vídeň, Tychy, Djurgården, Aleš Kmoníček

Hradecké hokejisty čeká v osmifinále Ligy mistrů německý Mannheim  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.