Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Klíma si po lize mistrů užil s Hradcem výhru i doma v extralize

Podařený start nového angažmá si vychutnává útočník Kevin Klíma, který posílil na začátku týdne Hradec Králové na hostování z pražské Sparty. Hned v úterý se vydal s Mountfieldem vlakem i s fanoušky na duel hokejové Ligy mistrů ve Štýrském Hradci pro výhru 2:1 a v dnešním domácím utkání extraligy si užil se spoluhráči vítězství 2:0 nad Mladou Boleslaví.

"Hrálo se mi dobře, v lajně s Perretem a Paulou (Paulovičem) jsme makali celých šedesát minut. Celá naše pětka jezdila od začátku do konce. Myslím, že to bylo dobré. Já jsem zvyklý měnit působiště, nebyl problém hned naskočit," řekl Klíma.

Dvaadvacetiletý syn vítěze Stanleyova poháru s Edmontonem z roku 1990 Petra Klímy od začátku minulého ročníku oblékl dres už šestého celku v soutěžním duelu. Po kempu Arizony hrál v Tucsonu v AHL, v Norfolku v ECHL, za prvoligovou Kadaň, extraligový Chomutov i Spartu. Nyní se stěhoval do Hradce Králové.

"Sparta se domluvila s Hradcem, že sem přijdu do konce roku na hostování. Tak jsem tady. Kluci mě vzali hned mezi sebe, od první chvíle se tu cítím dobře. Je tu dobrá parta, za což jsem rád," prohlásil Klíma, podle něhož byla úterní cesta týmu vlakem k zápasu společně s fanoušky nebývalým zážitkem.

"Bylo to skvělé. Všechny jsem poznal a pobavil se s nimi," pochvaloval si čas na seznámení se spoluhráči. "Ještě takhle s fanoušky, to jsem nikdy nezažil, líbilo se mi to moc," podotkl.

Zařadil se do druhé přesilovkové formace Mountfieldu. "To mě potěšilo moc, že mi dali hned takovou šanci. Nezbývá než toho využít. Moc se mi líbí, jakým stylem Hradec hraje. Rychle puk dopředu, jezdit a všechno v rychlosti. Tak to má být," řekl.

Chtěl by se už v nějakém angažmá usadit pevněji. Otec mu moc rad před příchodem do Hradce nedal. "Moc jsme se o tom nebavili, jen mi říkal, že mám makat a na nic nemyslet," dodal Klíma.

 

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 9. kolo, Hradec Králové, M. Boleslav, Klíma, AUDIO, FOTO, Petr Klíma, Mountfield Hradec Králové, HC Sparta Praha, Liga mistrů UEFA, BK Mladá Boleslav, Štýrský Hradec, Stanley Cup, Edmonton Oilers, Arizona Coyotes, American Hockey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíma si po lize mistrů užil s Hradcem výhru i doma v extralize  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.