Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

To na čem hokejisté léta stavěli zatím nefunguje. Obrana Hradce patří v lize k nejhorším

Při pohledu na tabulku hokejové nejvyšší soutěže zbystří hradecký fanoušek věc, na kterou není z předchozích let příliš zvyklý. Mountfield HK patřil k týmům, jehož defenzíva se jen těžko překonávala, brankáři měli výborné statistiky, ale to na začátku sezóny zatím dost vázne.

Rozhodně ale není výkon hradeckých hokejistů za očekáváním. Svěřencům Tomáše Martince se sice nedaří v obraně, ale na druhou stranu jejich útok patří k těm nejlepším.

Pro některé fanoušky může být mírné zklamání z dosavadního výstupu brankáře Marka Mazance, který v úvodních dvou domácích zápasech dostal hrozivých 11 gólů. Postupně se ale jeho výkon zvedá, a šanci hájit hradeckou svatyni dostal i dvojka Štěpán Lukeš. Ten ale nezažil ideální premiéru, když v duelu proti Třinci střídal po třech gólech. 

Statistiky ale zatím v tomto ohledu mluví spíše proti Hradci. Po šesti zápasech mají Východočeši skóre 20:20. Více branek inkasovalo jen šest týmů z celkových čtrnácti. Zatím žádná hrůza, ale je to statistika na kterou nejsou pod Bílou věží zvyklí.

Nelze vše svádět jen na brankáře. Přeci jen odchod Dominika Graňáka byl pro Hradec velkou ztrátou a výkon zkušeného mataroda Petra Zámorského zatím zůstává trochu za očekáváním. Navíc má Hradec kompletní novou brankářskou dvojici. S tou loňskou nebylo vedení klubu spokojeno, a to především s výkonem Brandona Maxwella, který v základní části předváděl dobré výkony, avšak v play-off příliš nezářil

Je ale teprve začátek sezóny a vše se může změnit. Hradečtí mají na svém kontě čtyři výhry z šesti utkání a v pátek je čeká pikantní duel s Kometou Brno. 

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Hokej, Mountfield HK, Hradec Králové, defenzíva, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Martinec, Marek Mazanec, HC Oceláři Třinec, Štěpán Lukeš, hokejista, HC Kometa Brno, Dominik Graňák, Petr Zámorský, Brandon Maxwell

To na čem hokejisté léta stavěli zatím nefunguje. Obrana Hradce patří v lize k nejhorším  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.