Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové počtvrté za sebou vyhrál, porazil Spartu 4:2

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 5. kola extraligy Spartu 4:2. Východočeši si tak připsali po prohře v úvodním kole čtvrtou tříbodovou výhru po sobě, naopak Pražané prohráli venku i potřetí v sezoně. Rozhodlo se až ve třetí třetině, kterou vyhráli hráči Mountfieldu 3:1. Dva góly dal kapitán vítězů Radek Smoleňák.

Už na konci druhé minuty byl ve velké šanci Radovan Pavlík, radost mu ale sebral brankář Sedláček. Ani jeho protějšek Mazanec se nenechal zahanbit, když schoval do lapačky puk po střele Buchteleho, jenž zakončil přečíslení dvou na jednoho s Růžičkou. Další příležitosti měli Chalupa a Sukeľ, ale když se neujala ani Rosandičova rána, vydrželo bezbrankové skóre až do první přestávky.

Zkraje druhé části se při šancích sparťanů dvakrát vyznamenal Mazanec. Přesně po 25 odehraných minutách se vůbec poprvé v utkání vylučovalo, ale hříšník Košťálek pykal jen 41 sekund. Sedláček sice ještě skvěle vykryl Jerglovo zakončení z kruhu bez přípravy, následně se však před něho po buly dostal osamocený Smoleňák a blafákem do bekhendu otevřel skóre. Odpovědět mohl brzy Řepík, jenže tvrdou ranou po ledě minul.

"Myslím, že jsme odehráli velmi dobrou první třetinu. A dobře jsme si vedli i v té druhé, i když jsme udělali chybu při oslabení, když jsme nechali Smoleňáka samotného a Hradec skóroval. Podařilo se nám vyrovnat a měli jsme tam několik dalších šancí, jenže jsme je nevyužili," mrzelo trenéra poražených Uweho Kruppa.

V polovině základní hrací doby napřáhl Filip Pavlík a Sedláček za pomoci levé tyčky vytěsnil puk levým betonem. Vzápětí byl prvním potrestaným hráčem domácích Zámorský, jeho spoluhráči se však bez větších potíží ubránili. Pražané se přesto dočkali vyrovnání, když ve 38. minutě dostal kotouč za Mazancova záda Forman.

Závěrečná část byla pro diváky nejatraktivnější 

Ve třetím dějství nejprve zachránila Sedláčka branková konstrukce, která zazvonila za jeho zády po Perretově ráně, jenže ve 48. minutě zaspala defenziva Sparty. Zámorský tak mohl nádherným pasem oslovit najíždějícího Radovana Pavlíka, který překonal tváří v tvář Sedláčka. Ten navíc za tři minuty inkasoval znovu, když si chuť spravil Perret.

"Jordann Perret má výborné zrychlení i střelu. A Ráďa Pavlík je to samé, tedy rychlé nohy a rychlé zakončení. Mají právě tuhle roli, aby ujeli a dali gól," ocenil brankář Marek Mazanec, jak si jeho spoluhráči poradili se zakončením sólových úniků poté, co hosté propadli v obraně.

Vyloučení Zámorského zkomplikovalo Východočechům závěr, neboť vteřinu po jeho návratu na led využil situaci ke snížení ranou z kruhu v 54. minutě Růžička. Rozhodnout mohl nedlouho poté Smoleňák, ale Sedláček byl proti. Smoleňák však slavil podruhé v utkání v čase 59:24 po přesné střele do prázdné branky při power play Pražanů.

"Ve třetí třetině jsme zase doháněli manko. Prohrávali jsme 1:2 a pak i 1:3. Gól na konci v power play je prostě jen střelou do prázdné branky, ale jinak si myslím, že předchozí tři inkasované góly přišly po až příliš laciných chybách, které nesmíme dělat," uvedl Uwe Krupp.

"Jsme šťastní, že jsme dokázali porazit tak silný tým. Sparta zde hrála dvě třetiny velmi dobře. Její kvalita v útoku nám dělala velké problémy. Zejména ve druhé třetině nás dostávali pod velký tlak a tam myslím, že jen díky Marku Mazancovi byl stav nerozhodný. Ve třetí třetině jsme odvedli náš nejlepší výkon a Spartu přehrávali," řekl domácí kouč Tomáš Martinec.

Autoři | Foto mountfieldhk.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 5. kolo, Hradec Králové, Sparta, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Radek Smoleňák, Mountfield Hradec Králové, Marek Mazanec, Radovan Pavlík, Uwe Krupp, Jordann Perret, Filip Pavlík, Tomáš Martinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové počtvrté za sebou vyhrál, porazil Spartu 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.