Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Mountfieldu vstupují do nové extraligové sezony, přijede Liberec!

Hokejisté Hradce Králové a Liberce uzavřou sobotní dohrávkou 1. kolo extraligy. Debut v roli hlavního kouče Bílých Tygrů prožije Patrik Augusta, který nahradil Filipa Pešána, jemuž dělal v minulém ročníku asistenta. Oba celky patří k favoritům soutěže. Hradecké by dopředu zase mohla hnát skvělá divácká kulisa natěšených fanoušků a dobrý start do sezony v rámci Ligy mistrů.

"Od zápasů v Lize mistrů jsme správně nažhavení. Myslím, že kluci se již na extraligu těší. Všichni víme, že začátek sezony je hodně důležitý a taky, že hned přijede silný soupeř. Věřím ale, že nad nervozitou převládá natěšenost na zápas," řekl trenér Tomáš Martinec pro klubový web.

Rozjezd právě s Libercem slibuje těžký zápas. "Stejně jako bude těžký celý rozjezd sezony, protože proti sobě máme samé top týmy, pokud pominu nováčka z Kladna, kde ale zase bude na začátku obrovská euforie. Liberec patří k velkým favoritům, je to finalista minulé sezony a má kvalitní tým. Věřím, že to bude pro fanoušky parádní zápas a přijde plná hala," uvedl Martinec.

Už na startu sezony ho trápí zranění. Start extraligy nestihnou zkušení Petr Koukal a Tomáš Linhart. "Petr Zámorský stále podstupuje různá vyšetření. Uvidíme, jak to s ním nakonec dopadne," řekl Martinec.

To ale nic nemění na tom, že hráči Mountfieldu touží vykročit úspěšně. "Byl bych rád, kdybychom na ledě nechali srdce a lidi viděli, že jsme tým, který tomu dává všechno. A já tomu týmu věřím. Věřím, že můžeme vyhrávat," prohlásil kapitán Radek Smoleňák.

Liberec přijíždí s novým koučem

Liberečtí mají jakožto obhájci stříbra ty nejvyšší ambice. "V téhle soutěži chce ale titul určitě každé mužstvo. Myslím, že tam bude na velmi dobré úrovni šest až osm týmů. A Hradec Králové patří samozřejmě mezi ně," prohlásil trenér Patrik Augusta. "Jdeme do ligy s cílem mít úspěšnou sezonu. Chceme to brát zápas po zápasu a stejně jako každý rok budeme chtít každý zápas vyhrát," doplnil.

Sám dosud působil v roli hlavního kouče v extralize jen krátce před dvěma lety v Mladé Boleslavi. "Jsem v týmu, který je zvyklý na výsledky a na úspěchy, takže určitý tlak tam bude, ale já jsem na něj připravený. Věřím, že budeme jako mužstvo úspěšní a navážeme na úspěchy, co tady byly s Filipem Pešánem na střídačce," uvedl Augusta.

 

Autoři | Foto mountfieldhk.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 1. kolo, Hradec Králové, Liberec, OTVÍRÁK, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Patrik Augusta, Liga mistrů UEFA, Filip Pešán, hokejista, Tomáš Martinec, Rytíři Kladno, BK Mladá Boleslav, Petr Koukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Mountfieldu vstupují do nové extraligové sezony, přijede Liberec!  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.