Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí hokejisté podlehli v Lize mistrů těsným výsledkem Frölundě

V rámci Ligy mistrů a skupiny H odehrál v sobotu odpoledne další domácí zápas také Mountfield HK, který přivítal před návštěvou 3006 diváků švédskou Frölundu. Atraktivní a velice vyrovnané utkání nakonec skončilo těsnou prohrou Hradeckých, které bude ve skupině nyní čekat ještě v posledním dvojzápase celek Graz 99ers.

Domácí utkání, od kterého fanoušci před začátkem extraligové sezony očekávali zřejmě nejvíce, potvrdilo svoji atraktivitu hned v 1. třetině. Bohužel však nejprve bylo vše v režii hostujícího celku, který se už v 8. minutě radoval z dvoubrankového vedení. Zajímavá dvacetiminutovka ale pokračovala dále snížením Rosandiče, a když odpověděl vzápětí i švédský klub, nakonec se poprvé šlo do kabin za stavu 2:3, jelikož za Hradecké opět snižoval tentokrát Radovan Pavlík. 

Frölunda se po prostřední bezbrankové periodě dostala ve třetí části podruhé v zápase do dvoubrankového trháku, který už pouze korigoval minutu před závěrečnou sirénou Smoleňák. Mountfield tak ve skupinové fázi prohrál druhé utkání ze čtyř a o postup ze skupiny bude bojovat také za měsíc v posledním dvojzápase, tentokrát už s rakouským týmem Graz 99ers.

Mountfield Hradec Králové - Frölunda Indians 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Rosandič (Paulovič, Červený), 16. R. Pavlík, 59. Smoleňák (Červený, Rákos) - 4. Friberg (Mustonen), 8. Lasch (Carlsson), 12. Bergman (Lasu), 44. Sundström (Stollery). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Pražák - Kis, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3006.

Sestava Hradce Králové: Mazanec - Samuelsson, Nedomlel, Cibulskis, Šalda, Rosandič, F. Pavlík, T. Voráček - Jergl, Rákos, Smoleňák - R. Pavlík, Cingel, Vincour - Červený, Kubík, Paulovič - Miškář, R. Pilař, M. Chalupa - Perret. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlas trenéra:

Tomáš Martinec (Mountfield HK):
Byl to skvělý zápas s výborným soupeřem. Trošičku nám utekl začátek první třetiny, kdy jsme dostali dva góly, a od té doby jsme pořád dotahovali ztrátu. I s podporou skvělých fanoušků hráči odevzdali na ledě maximum, ale malinko nám nešly přesilovky, kterými jsme si mohli pomoct. Soupeř hrál skvěle, byly to pro nás velké zkušenosti a myslím, že jsme nepropadli.

Autoři | Foto mountfieldhk.cz

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, Hradec Králové, Frölunda, statistika, DATA, FOTO, Liga mistrů UEFA, Mountfield Hradec Králové, Graz 99ers, Radovan Pavlík, Tomáš Martinec, Frölunda Indians, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejisté podlehli v Lize mistrů těsným výsledkem Frölundě  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.