Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejový Mountfield posílil útočník Paulovič

Slovenský útočník Matej Paulovič, který působil v uplynulé sezoně v Nitře, se stal novou posilou hokejistů Hradce Králové. Vedení Mountfieldu také potvrdilo nové asistenty trenéra Tomáše Martince, kterými budou Aleš Krátoška a Petr Svoboda.

Třiadvacetiletý Paulovič si v uplynulé sezoně slovenské extraligy připsal v 61 zápasech včetně play off 63 bodů za 33 branek a 30 asistencí. V dresu Slovenska se představil na únorových olympijských hrách v Pchjongčchangu. Odchovanec Topolčan působil v mládežnických týmech Färjestadu, v zámořské juniorské OHL v Peterboroughu i v USHL v Muskegonu a ve slovenské nejvyšší soutěži hrál i za Nové Zámky.

„Je to jeden z hráčů, které skautoval sportovní manažer Jarda Bednář. Vzhledem k tomu, že nám odešli produktivní hráči, jsme chtěli do týmu přivést produktivní mládí. Matej by měl tuto roli plnit, jelikož byl produktivní ve všech předešlých působištích, naposledy ve slovenské extralize. I z tohoto důvodu jsme s ním uzavřeli smlouvu na dva roky s následnou opcí,“ uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Východočeši poté, co Slovák Patrik Rybár podepsal smlouvu s Detroitem, shání brankáře. „O tom, že Rybka odejde, jsme věděli delší dobu, takže jsme s tím počítali. V tuto chvíli intenzivně pracujeme na doplnění našeho brankoviště, hledáme dobrého gólmana. Aktuálně jednáme se dvěma brankáři a oba vědí, že Jarda Pavelka dostane víc prostoru než vloni. Jsou s tím srozumění, i když jsou to známější jména,“ uvedl Kmoníček.

Posila by měla přijít i do ofenzívy. „Chtěli bychom určitě přivést jednoho hotového kvalitního útočníka, ideálně centra. Dalšího pak případně před začátkem sezony, záležet bude ale na našich finančních možnostech,“ uvedl Kmoníček a jedná i s Andrisem Džerinšem i Radkem Smoleňákem, kteří v klubu dosud působili.

Martinec, který se posunul z pozice asistenta na post hlavního kouče místo Václava Sýkory, si vybral asistenty sám. Třiačtyřicetiletý bývalý útočník Krátoška vedl dosud juniorský tým Hradce Králové.

„Vzhledem k naší nové koncepci více zabudovávat mladé hráče do týmu je tento krok logický, navíc Tomáš Martinec má k Aleši Krátoškovi naprostou důvěru, což je v případě takovéto nové spolupráce naprosto zásadní,“ podotkl Kmoníček.

Sedmatřicetiletý někdejší zadák Svoboda, který má na kontě i 18 zápasů v NHL za Toronto a v sezoně 2002/03 musel kvůli zdravotním potížím ukončit kariéru, byl asistentem trenéra české reprezentační šestnáctky. Stejně staré hokejisty vedl i v Jihlavě jako hlavní kouč.

„Petr je mladý trenér, který úspěšně působil u mládeže v Jihlavě a u mládežnických reprezentací České republiky. I v tomto případě jsme dali zelenou návrhu Tomáše Martince. Oba asistenti se naplno zapojili do přípravy A-mužstva a všichni pevně věříme, že jejich spolupráce bude úspěšná,“ dodal Kmoníček.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, Mountfield HK, hráči, extraliga, Mountfield Hradec Králové, Matej Paulovič, Tomáš Martinec, Petr Svoboda, Aleš Krátoška, Aleš Kmoníček, Nitra, olympijské hry, HC Dukla Jihlava, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový Mountfield posílil útočník Paulovič  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.