Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konec zvěstím! Hokejista Koukal už je v pořádku a v Hradci bude pokračovat

Nezažil ideální sezónu. Přišel o kapitánskou pásku, zranění kolene ho vyřadilo na více než půl roku ze hry a navíc kolovaly zvěsti, že má z Hradce odejít. Blýská se na lepší časy! Reprezentant Petr Koukal je totiž už v pořádku a dres Hradce bude oblékat i nadále.

Drby, zvěsti, hypotézy. V polovině loňské sezóny to bylo téma číslo jedna. Odejde Koukal z Hradce? Vrátí se zpět do Pardubic, kde mu fanoušci do teď nemůžou přijít na jméno?

Nutno uznat, že se mistrovi světa z roku 2010 loni nedařilo. I proto se uvažovalo o tom, že Mountfield opustí. "Hodně se mluví o jeho případném odchodu pryč, není to příjemné, kabina to samozřejmě řeší. Věřím, že se situace uklidní a tým zůstane, jak je,“ řekl v prosinci trenér Tomáš Martinec

Návrat do Pardubic byl podle mnohých logickou volbou. Napjaté vztahy s fanoušky by se časem pravděpodobně urovnaly. Nicméně je třeba si nalít čistého vína. Ambice Pardubic jsou výrazně menší než ty v Hradci, nemluvě o finanční stránce. 

Očekávaný přestup se nekonal

Nakonec ale Koukal v týmu zůstal. V únoru se zranil, tudíž by jeho přestup během sezóny postrádal smysl. Po konci sezóny, kdy se začaly objevovat jména hráčů, kteří z Hradce odcházejí, Koukal na seznamu nebyl. I tak se ale očekávalo, že přestoupí, protože nespokojenost prý byla oboustranná.

I přes to, že bylo dusno, tak se situace uklidnila. Holt, není každý rok posvícení a nikdo není jako Gretzky, který každý rok překonával bodové rekordy. 

Jedno je jisté. Petr Koukal, jedna z největších ikon hokejové extraligy v Hradci zůstáne. Minimálně v té nadcházející sezóně. Ačkoliv kapitánskou pásku převzal Radek Smoleňák, Koukal bude společně s ním a Rudolfem Červeným tahounem týmu. Ikonou, ke které vzhlížejí mladší hráči.

Autoři | Foto Mountfield Hradec Králové

Štítky Hokej, Mountfield HK, konec, odchod, kádr, Petr Koukal, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Martinec, Extraliga ledního hokeje, Radek Smoleňák, Rudolf Červený

Konec zvěstím! Hokejista Koukal už je v pořádku a v Hradci bude pokračovat  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.