Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradcem milovaný, soupeři nenáviděný. To je nový kapitán hokejistů Smoleňák

Kam přijel, tam vzbudil pozdvižení. Radek Smoleňák brnká soupeřům na nervy a v nové sezóně bude o to víc. Oblékne totiž kapitánskou pásku a v nadcházejícím ročníku nejvyšší hokejové soutěže povede hokejisty Hradce za medailí.

Je výraznou ikonou. Jak po stránce herní, tak i po té osobnostní. Ve čtvrtfinále extraligy, kde Hradec narazil na Kometu Brnu způsobil velký rozruch poté, co si rýpl a stěžoval si na brňenskou ikonu Martina Erata.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. V Brně začali prodávat i polévku s názvem "Komeťácká dršťková, solená slzami pana", čímž reagovali na stížnosti hradeckého forvarda. 

Ten si ale z toho nic nedělal a situaci bral s úsměvem. Stejně tak jako v jiných případech, kdy se stal terčem kritiky. Často se stává terčem fanoušků ostatních klubů. Když má puk, fanoušci na něho pískají a snaží se ho rozhodit a vyprovokovat ho k nějakým excesům. Má to ale přesně opačný efekt.

Hradečtí fanoušci na něj nedají dopustit

32letého hráče podobné situace nerozhodí, naopak. Libuje si v nich, a i proto je v Hradci milován. Nebojí se provokací, ale i když to občas přehání, kompenzuje to svou hrou na ledě, kde patří k nejlepším hráčům týmu. V loňské sezóně stihl v dresu Mountfieldu odehrál 38 zápasů a nastřádat 34 bodů. 

"Samozřejmě mě potěšilo, že jsem se stal kapitánem týmu. Když se podívám na kapitány, kteří byli v Mountfieldu přede mnou  Jirka Šimánek, Bedýnka, Kouky nebo Domino Graňák  to všechno to byli nebo jsou vynikající hokejisté," řekl ke své nové roli Smoleňák pro klubový web Mountfieldu. 

Však už svým postavením nahání strach. Měří téměř dva metry a váží 97 kilogramů. Před bránou soupeře je postrachem a odtlačit ho od brankoviště je pro některé soupeře stejně těžké, jako odtáhnout nepojízdné auto ze silnice. 

Mountfield budí hrůzu. V týmu má nezvykle mnoho hvězd

V nové sezóně bude mít po ruce dalšího navrátilce, a to Rudolfa Červeného, který mu bude asistovat. Hradečtí ale nemají přehnané ambice, jako v předchozích letech. Hlavním cílem je se dostat do play-off.

A tým na to Východočeši rozhodně mají a každoročně patří mezi aspiranty na nejvyšší příčky. Příchod brankáře z NHL Marka Mazance, již zmiňovaného Červeného z KHL, a také nová akvizice v podobě jednoho z nejlepších hráčů v loňské sezóně extraligy Aleše Jergla. To svědčí o tom, že tým neprošel výraznou proměnou, stojí na základech z dřívejších sezón, ale doplnil se o kvalitní jednotlivce, kteří by do kádru měli zapadnout. 

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Hokej, Mountfield HK, Radek Smoleňák, kapitán, hokejista, Mountfield Hradec Králové, HC Kometa Brno, Rudolf Červený, Martin Erat, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Marek Mazanec

Hradcem milovaný, soupeři nenáviděný. To je nový kapitán hokejistů Smoleňák  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.