Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký kouč Martinec: Favoritem je Brno, my ale chceme vyhrát

Hokejisté Hradce Králové si v základní části extraligy vybojovali lepší výchozí pozici než Brno, podle trenéra Tomáše Martince ale bude ve čtvrtfinále favoritem Kometa. Mountfield nicméně šampiona z předešlých dvou let ve všech čtyřech zápasech této sezony porazil, Východočeši proto věří, že potřetí za sebou postoupí do semifinále.

„Věřím, že budeme výborně připraveni, a doufám, že ze strany kluků nebude převládat přehnaný respekt k soupeři, který by nás mohl brzdit. Věřím, že tým ze sebe vydá všechno a bude hrát takový hokej, který mu je vlastní. Není to tak, že bychom neměli co ztratit. Samozřejmě chceme sérii vyhrát, i když favoritem je soupeř, k čemuž ho předurčuje kvalita kádru," uvedl Martinec na klubovém webu.

Hokejisté Brna ovládli play off extraligy v předešlých dvou letech a pětačtyřicetiletý kouč, který vede Hradec Králové prvním rokem, sílu kádru soupeře uznává.

„My se určitě nemůžeme rovnat Kometě v kvalitě jednotlivců, má zkušený tým se spoustou starších hráčů. Stavíme hlavně na kompaktnosti, na výborném pohybu a pracovitosti, zároveň budeme muset být disciplinovaní. Chceme hrát hlavně bruslivý fyzický hokej," uvedl Martinec.

Kometa vyhrála v play off šest sérií za sebou. Martinec se ale skvělou bilancí soupeře nezabývá. „Sám za sebe musím říct, že se na sérii tímto způsobem nedívám. Je to play off, na které jsme deset měsíců trénovali a připravovali se na něj. Na jednu stranu můžeme být spokojení, že se nám podařilo skončit do čtvrtého místa, ale vrchol začíná až teď. Je jedno, jestli proti nám stojí Kometa nebo kdokoliv jiný. Uděláme vše pro to, abychom postoupili dál," podotkl.

Jako plus ale Martinec bere fakt, že Hradec Králové v sezoně porazil Brňany ve všech zápasech a vítězně vyšel dokonce z posledních sedmi vzájemných utkání. Ve třech případech ale Východočeši uspěli až v prodloužení či po nájezdech.

„Věřím, že by to mohla být výhoda pro naše sebevědomí, zejména u mladších hráčů. Je dobré, když budou vědět, že Brno je porazitelné. Na místě je samozřejmě respekt, ale musí mít také zdravé sebevědomí a víru, že můžeme postoupit," řekl Martinec.

Pozitivní zprávou pro hradeckého trenéra je skutečnost, že do sestavy se vrátí zkušený útočník Petr Koukal. „Kouky je pro nás klíčový hráč. Jsem rád, že se dal do pořádku, a věřím, že nám ještě hodně pomůže," řekl Martinec, který naopak už nemůže počítat s Michalem Dragounem, jenž je po operaci kolena.

Čtvrtfinálová série začne v pondělí v Hradci Králové.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Sport, hokej, extraliga, čtvrtfinále, Hradec Králové, Martinec, Tomáš Martinec, Mountfield Hradec Králové, HC Kometa Brno, Petr Koukal, Michal Dragoun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kouč Martinec: Favoritem je Brno, my ale chceme vyhrát  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.