Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladá Boleslav uspěla v nájezdech, Mountfield prohrál počtvrté za sebou

Hokejisté Hradce Králové prohráli v 51. kole extraligy s Mladou Boleslaví 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtý nezdar v řadě. Utkání rozhodl v sedmé sérii nájezdů obránce David Bernad, Středočeši tak ukončili sérii čtyř porážek na hradeckém ledě.

„Domácí byli první dvě třetiny aktivnější. My jsme byli v zápase jen díky výkonu našeho gólmana a jeho zásluhou jsme zvládli i penalty. Jsme rádi za dva body, jsou pro nás hrozně důležité," řekl trenér hostů Miloslav Hořava a ocenil výkon Jana Růžičky.

Domácí začali zápas šancí nejlepšího střelce týmu Vincoura. Ve 2. minutě se však urostlý útočník proti gólmanovi Růžičkovi neprosadil, následně převzala iniciativu Boleslav. Hostům pomohla i přesilovka, v níž měl dvě šance Skalický. V obou případech však zasáhl gólman Pavelka, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem.

Klíčovými momenty první třetiny byly přesilovky pět na tři. Hradečtí měli tuto výhodu dvacet tři vteřin, Boleslavští celou minutu. Jenže ani v jednom případě se týmům nedařilo. Domácí se nedostali do velké možnosti, hosté měli jednu, ale puk, jenž propadl po Šťastného střele za Pavelku, odpálil zadák Nedomlel.

Druhá část byla vyrovnaná, hrál se urputný hokej. Více příležitostí ke skórování měli domácí. Ve 25. minutě se několika dorážkami snažil prosadit Chalupa, jenže ani na čtyřikrát Růžičku nepřekonal. „Cítil jsem se dobře. Hradec měl hodně střel, to mi pomohlo dostat se do zápasu," řekl Růžička, který si nakonec připsal 32 zákroků.

Ve 31. minutě měl velkou šanci Rákos, ani on si na gólmana nepřišel. O tři minuty později se ale Rákos prosadil. Perfektně tečoval přihrávku obránce Štindla a Hradec se dostal do vedení.

Ve třetí části ale domácí druhý gól přidat nedokázali, naopak sami inkasovali. Látal ještě trefil tyč, ve 48. minutě se ale podařilo srovnat Musilovi. V přesilovce nevystřelil příliš povedeně, přesto jeho rána přepadla přes Pavelkovu lapačku. „Bylo důležité, že jsme udrželi stav 0:1. Že nám Hradec neodskočil. Jinak by bylo složitější dotahovat," uvedl Růžička.

Nerozhodný stav vydržel až do prodloužení. I když ještě 45 vteřin před koncem mohl rozhodnout domácí Paulovič, jenž se dostal k nájezdu ze strany po akci Radivana Pavlíka. V nastaveném čase byli lepší domácí. Pavlík ani Paulovič však gólman Růžičku nepřekonali. Mountfieldu nepomohla ani přesilovka.

Vítěze určily až nájezdy, které Východočeši stejně jako v neděli ve Vítkovicích nezvládli. V sedmé sérii rozhodl obránce Bernad. „Nájezdy se nám nedaří dlouhodobě. Nemáme hráče, který má stoprocentní jistotu, že promění," uvedl trenér domácích Petr Svoboda a litoval nevyužité přesilovky v prodloužení.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 51. kolo, Hradec Králové, M. Boleslav, Mountfield Hradec Králové, BK Mladá Boleslav, Jan Růžička, Miloslav Hořava, Maxwell automobile, HC Vítkovice Ridera, Petr Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá Boleslav uspěla v nájezdech, Mountfield prohrál počtvrté za sebou  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.