Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec Králové získal z Třince beka Linharta a útočníka Rákose

Obránce Tomáš Linhart a útočník Daniel Rákos se stěhují z Třince do Hradce Králové, který v dresu Ocelářů pomohli vyřadit v semifinále extraligy. Dalšími posilami východočeských hokejistů jsou slovenští útočníci Michal Hlinka a Juraj Bezúch, spoluhráči ze Slovanu Bratislava i Trenčína.

Čtyřiatřicetiletý Linhart, který je odchovancem Pardubic a získal s nimi v roce 2005 titul, vypomáhal v letech 2004 až 2007 Hradci Králové v první lize. Teď v jeho barvách rozšíří bilanci 815 zápasů v extralize a 166 bodů za 41 branek a 125 asistencí.

„Vzhledem k tomu, že obranu víc omladíme, tak jsme rádi, že se nám Tomáše podařilo získat. Myslím si, že jeho zkušenosti a důraz v soubojích i v předbrankovém prostoru se nám budou hodit,“ řekl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček pro klubový web.

O čtyři roky mladší Rákos pochází rovněž z Pardubic a také pomáhal Hradci Králové v sezonách 2007/08 a 2008/09. Na kontě má dvojnásobný vítěz extraligy s mateřským Dynamem (2010 a 2012) v nejvyšší soutěži 567 utkání a 166 bodů (70+96). „Je to typ bruslivého a velmi nepříjemného útočníka, kterého v týmu nemáme,“ podotkl Kmoníček.

Čtyřiadvacetiletý Hlinka za dvě sezony v KHL nasbíral v 55 duelech 11 bodů. „Michala Hlinku, syna Mira Hlinky, jsme sledovali dva roky a víme, co od něj čekat. Slibujeme si od něj zvýšení agresivity a zlepšení pohybu,“ uvedl Kmoníček k synovi mistra světa z roku 2002. Stejně starý Bezúch v KHL sehrál jen dva duely, jinak strávil minulý ročník v Trenčíně.

Pokračovat by měla brankářská dvojice Patrik Rybár a Jaroslav Pavelka, doplní je Daniel Dvořák. Východočeši ale počítají i s možností Rybárova odchodu. „O Patrika je zájem v NHL. Je tedy pravděpodobné, že by mohl podepsat smlouvu v zámoří, což je jediná možnost, jak bychom ho mohli ztratit,“ řekl Kmoníček. Osmnáctiletého Dvořáka zase čeká draft NHL.

V obraně zůstal po hostování ze Sparty Petr Zámorský a podepsal nový dvouletý kontrakt. Po sezoně v juniorské QMJHL v Saint John se vrací zadák Radim Šalda. Doplní tak Linharta, Zámorského, Oskarse Cibulskise, Dominika Graňáka, Filipa Pavlíka, Mislava Rosandiče a Michaela Gaspara.

„Aktuálně máme k dispozici osm obránců, navíc můžeme povolat Štěpána Havránka nebo další mladé kluky z juniorky. Máme tady pět hodně zkušených beků, v tuto chvíli s žádným dalším nejednáme,“ řekl Kmoníček.

Otazník zůstává nad dalším působením útočníků Rudolfa Červeného, Radka Smoleňáka a Lotyše Džerinše, kteří se poohlížejí po angažmá v zahraničí. „Počítáme s tím, že minimálně jeden nebo dva útočníci by měli ještě přijít. Nechceme jít letos cestou, že musíme mít za každou cenu kompletní kádr před přípravou,“ dodal Kmoníček.

Nový kouč Tomáš Martinec, který povýšil z pozice asistenta a nahradil Václava Sýkoru, si hledá asistenty. S trenéry bude úzce spolupracovat nový sportovní manažer Jaroslav Bednář. „Je v naší koncepci, že by Jarda mohl občas chodit na led, útočníkům má určitě co dát,“ dodal Kmoníček. Novým kondičním trenérem místo Mariána Vody je Michal Tvrdík.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, Mountfield HK, hráči, extraliga, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Linhart, HC Oceláři Třinec, Aleš Kmoníček, Daniel Rákos, Juraj Bezúch, Michal Hlinka, Trenčín, HC Slovan Bratislava, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové získal z Třince beka Linharta a útočníka Rákose  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.