Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mountfield HK zná trest za napadení pardubického kouče Lubiny dvěma fanoušky

Mountfield HK zná trest za napadení pardubického trenéra Ladislava Lubiny dvěma fanoušky v průběhu derby. Disciplinární komise v čele s Viktorem Ujčíkem Hradci vyměřila pokutu 190 tisíc a přidala ještě podmínečné uzavření tribuny na stání i sektoru za střídačkami na dva zápasy s odkladem do konce dubna. Informaci přinesl iSport.cz.

Mountfield HK podle Viktora Ujčíka spolupracoval a k problému se postavil čelem. Na druhou stranu se prý napadení dalo předejít, různé incidenty se již totiž staly v minulosti. Ze strany klubu se ale podle Ujčíka nic nedělo.

„Za toto nicnedělání a víceméně čekání, až se něco velkého přihodí, vyfasoval hradecký klub pokutu osmdesát tisíc korun. Dalších deset tisíc pak za vhazování různých předmětů fanoušky na led a za samotné fyzické napadení diváky sto tisíc,“ uvedl pro iSport.cz Viktor Ujčík.

Kromě pokuty dostal Hradec také "podmínku". Diváci, zejména ti v části stadionu od místa vjezdu rolby na led až po střídačku hostů, se budou muset vyvarovat jakýchkoliv excesů. „Pokud se tam do 30. dubna něco stane, klub bude nucen na dva zápasy celý sektor vyklidit,“ pohrozil Ujčík.

PSALI JSME: Pardubického trenéra napadli při derby dva fanoušci. Je to smutné, řekl kouč Lubina 

Hradecký klub na svých stránkách uvedl, že pokutu, kterou obdrží od Disciplinární komise Tipsport extraligy, bude vymáhat právě po dvou útočnících, kteří se Mountfieldu po incidentu sami přihlásili. Vzhledem k tomu, že klub musí opakovaně řešit problémy s házením kelímků apod. na led, je připraven zakázat vnášení občerstvení do hlediště. Vedení hradeckého klubu proto nabádá diváky k tomu, aby se tohoto nevhodného chování vyvarovali. 

Autoři | Foto hokej.cz

Štítky hokej, zápas, Mountfield HK, Dynamo Pardubice, Lubina, napadení, Ladislav Lubina, Viktor Ujčík, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje

Mountfield HK zná trest za napadení pardubického kouče Lubiny dvěma fanoušky  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.