Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta vyhrála v Hradci 3:2, ukončila domácí vítěznou sérii Mountfieldu

Hokejisté Sparty vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Hradce Králové 3:2 a po dvou domácích duelech bez bodu vyhráli venku čtyři z posledních pěti zápasů. Pražané, kteří vedli v 16. minutě 3:0, vyhráli venku čtrnáctý zápas a jsou nejlepším týmem na kluzištích soupeřů v soutěži. Mountfield prohrál doma po osmi výhrách za sebou poprvé od 30. listopadu.

„Udělali jsme tři chybičky v první třetině a oni to potrestali. Nemyslím, že bychom byli horší už v té první třetině, ale oni dali góly," řekl hradecký obránce Petr Zámorský, který si připsal dva body za gól a asistenci.

Východočeši nastoupili bez útočníků Vincoura a Kukumberga, ale už s uzdravenými Koukalem či Radovanem Pavlíkem. V úvodu zahrozil z dorážky hostující Kumstát, na druhé straně si Machovský poradil s Koukalovou střelou a odolal i při závaru, při kterém dorážel Vopelka.

V sedmé minutě se ujala vedení Sparta. Forman vyslal do úniku Pecha, který překonal Maxwella střelou nad lapačku. V polovině úvodní části zvýšil tečí Piskáčkovy střely Buchtele.

Pražané soupeře nepouštěli do šancí a sami v 16. minutě upravili na 3:0. Rousek našel od mantinelu volného Smejkala, jenž z první prostřelil hradeckého gólmana. V 19. minutě neuspěl v šanci domácí Paulovič a Sparta se na přelomu první a druhé části ubránila při Beranově trestu.

Při Chalupově vyloučení ve 23. minutě mohl zvýšit Bukarts, ale Maxwellovi pomohla pravá tyč. Za dvě minuty mohl snížit Radovan Pavlík, ale v úniku ztroskotal na Machovském. „Chtěl jsem střílet mezi nohy, možná jsem měl mířit nahoru nad vyrážečku," litoval Pavlík.

Sparta odolala i při vyloučení kapitána Piskáčka a její brankář zůstával neprůstřelný i při dalším náporu domácích. Hradec se ubránil při Bezúchově trestu a ve 33. neproměnil další možnost na snížení Koukal, v závěru druhého dějství neuspěl ani Zámorský.

Pražané také hrozili a v úvodu závěrečné třetiny minul Bukarts, poté Maxwell vytěsnil Blainův pokus a další šanci neproměnil Bukarts. Za Hradec nejdříve neuspěl Radovan Pavlík, ale v 47. minutě ve hře čtyř proti čtyřem už sebral Machovskému čisté konto střelou z pravého kruhu Zámorský. „Mám takový skrytý talent, že udělám střelce z každého. Říkal jsem Zámkovi (Zámorskému), že dneska z něho," vyčítal si branku Matěj Machovský.

Následoval velký nápor domácích, ale Machovský svůj tým držel. V 56. minutě mohl v přečíslení dvou na jednoho pojistit náskok hostů Klíma, ale minul. Na druhé straně neměl přesnou mušku Paulovič, ale 133 sekund před koncem už vykřesal naději Mountfieldu Smoleňák, který při power play přes clonu překonal Machovského. Prázdnou branku ještě trefil Buchtele, ale až po vypršení času, což potvrdil videorozhodčí.

„V každém zápase, kdy je to o gól, tak si většinou ten jeden tým vytvoří obrovský tlak. My jsme měli předtím i štěstí, oni nedali dvě velké šance. Jsem rád, že jsme to ukopali. Potřebujeme body jako sůl a je to pro nás hodně cenná výhra," dodal Machovský.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Sport, hokej, extraliga, 40. kolo, Hradec Králové, Sparta, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Matěj Machovský, Radovan Pavlík, Petr Zámorský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Hradci 3:2, ukončila domácí vítěznou sérii Mountfieldu  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.