Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Vyprodané derby ovládl Hradec, minutu před koncem rozhodl Pavlík

, aktualizováno 26. ledna 2019, 20:54

Hokejisté Hradce Králové porazili v předehrávce 39. kola extraligy ve východočeském derby poslední Pardubice 2:1 a posunuli se na třetí místo o skóre před Vítkovice. O druhé výhře ze tří soubojů s rivalem v sezoně rozhodl přesně minutu před koncem obránce Filip Pavlík.

Mountfield nastoupil bez nemocného centra Petra Koukala. Do středu prvního útoku se místo něj zařadil Daniel Rákos, který nastoupil k jubilejnímu 600. zápasu v extralize.

První šance měli domácí, ale Kloučka nepřekonali Miškář, Smoleňák a po chybné rozehrávce Cardwella ani Vincour. V šesté minutě se tak radovalo z vedení Dynamo, když Mikušův pokus od modré čáry tečoval mimo Maxwellův dosah Dušek.

Další možnost hostů měl Mandát. Pardubice se ubránily v oslabení po faulu brankáře Kloučka, při kterém jim pomohla po Paulovičově střele i tyč. V oslabení ale také zahrozil po Machalově akci Dušek. Mountfield odolal při Smoleňákově trestu a před první pauzou ve velké šanci neuspěl s pokusem o vyrovnání Cingel.

Po přestávce se domácí tlačili za smazáním ztráty. Klouček musel krýt Bezúchovu střelu a Rákosovou šanci po Smoleňákově přihrávce zpoza branky. Potom se dostal před pardubického gólmana Lessio, ale blafák zakončil vedle levé tyčky. Dynamo odolalo i při Ihnacakově trestu a v největší šanci po Cingelově zadovce nedosáhl na puk před odkrytou brankou Smoleňák.

Hradec se ubránil při Lessiově trestu a v polovině druhé části vyrovnal. Kukumberg nabil mezi kruhy Bezúchovi, proti jehož přesnému zakončení do levého horního rohu byl Klouček bezmocný. Šanci potom ubyly a na ledě se odehrával boj o každý puk. V 38. minutě se ocitl v dobré pozici Filip Pavlík, ale hostující gólman situaci zvládl.

Před třetí třetinou se při příchodu na střídačku pokusil jeden z diváků napadnout pardubického trenéra Lubinu, ale pořadatelská služba zasáhla. Na ledě se pustil Rolinek do Rákose a domácí dostali možnost přesilové hry, protože kapitán Dynama dostal dvouminutový trest a domácí útočník desetiminutový.

Pardubice se ubránily a stav se nezměnil ani při následném Vincourově trestu. Ve 49. minutě fauloval unikajícího Chalupu Mikuš, ale nařízené trestné střílení neproměnil Paulovič, kterému se nepovedl blafák do bekhendu. V 52. minutě Zámorský zastavil nedovoleně Poulíčka, ale Maxwell Maroszovu penaltu chytil.

Při Bezúchově čtyřminutovém trestu nepřekonal Maxwella znovu Marosz a následně ani Horký. V závěru mohl rozhodnout po Cingelově přihrávce Vincour, ale Klouček zasáhl. Na ránu Filipa Pavlíka od modré čáry o chvíli později už nestačil.

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Bezúch (Kukumberg, Vincour), 59. F. Pavlík (Cibulskis, Smoleňák) - 6. Dušek (J. Mikuš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 6:4, navíc Rákos (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).

Sestavy:

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Rákos, Lessio - Vincour, Cingel, M. Chalupa - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Pardubice: M. Klouček - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, Budík - Horký, Mandát, Perret - Hovorka, Marosz, Rolinek - Koffer, Ihnacak, Machala - Machač, Dušek, Poulíček. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 39. kolo, Hradec Králové, Pardubice, Filip Pavlík, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, HC Vítkovice Ridera, Daniel Rákos, Petr Koukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vyprodané derby ovládl Hradec, minutu před koncem rozhodl Pavlík  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.