Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Paulovič rozhodl o výhře Hradce Králové nad Olomoucí 1:0

Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávce 30. kola extraligy doma Olomouc 1:0 a po šesté výhře z posledních sedmi duelů se bodově dotáhli na druhý Liberec. V čase 49:43 rozhodl slovenský útočník Matej Paulovič. Gólman Jaroslav Pavelka udržel díky 26 zákrokům potřetí v sezoně čisté konto. Hanáci prohráli počtvrté v řadě.

„Ačkoli padl jediný gól, a bohužel do naší sítě, myslím, že pro fanoušky to byla poměrně slušná podívaná. Byl tam dostatek šancí, výborné bruslení, bojovnost na obou stranách a krásné zákroky gólmanů. Bohužel, byl to zápas se špatným koncem pro nás," řekl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Hosté začali svižně a v prvních pěti minutách byli jednoznačně lepší. Přesto se nedostali do větších šancí. Tu první gólovou měl hradecký Radovan Pavlík. Vystihl špatnou rozehrávku gólmana Konráda, jenže od mantinelu netrefil prázdnou branku.

Tento moment ukončil olomoucký tlak. Hanáci neměli jasné šance ani v přesilovce. Naopak Hradec se hnal za prvním gólem. Obránce Cibulskis však nedotáhl blafák, střelu Radovana Pavlíka chytil Konrád. Nakonec se prosadil Smoleňák, jenže jeho branka kvůli hře vysokou holí neplatila.

Hosté se zvedli až v početní výhodě krátce před koncem první třetiny, gólman Pavelka byl však stejně jako jeho kolega Konrád výborný. Nepřišli si na něj Strapáč ani Ostřížek.

I v druhé části vládcl na ledě oba brankáři. Konrád lapil například pokusy Zámorského a Filipa Pavlíka. Nejlepší hradecký střelec Vincour prošel až před něj, ale gólman byl lepší.

Zhruba od 30. minuty se Olomouc vzepjala a Pavelka byl v zápřahu. Jenže také on byl bezchybný. Nejvýraznější olomouckou příležitost měl Ostřížek, Pavelka však skvěle zasáhl.

Ve třetí části mohli otevřít skóre domácí Radovan Pavlík i hostující Knotek, ale znovu nevyzráli na brankáře. Do vedení se nakonec dostal Hradec Králové. V 50. minutě Paulovič proměnil Cingelovu přihrávku od zadního mantinelu.

„Přišlo mi to na brusli, pak jsem do toho jen plácnul," uvedl Paulovič. „Říkali jsme si, že musíme být trpěliví, že naše šance přijde. Že z ní může být ten jediný gól. A nakonec přišla," dodal slovenský útočník.

Od té chvíle se Mountfiled soustředil především na udržení vedení. Hostům nepomohla ani power play. „Byl to vyrovnaný zápas. Připravovali jsme se na to, že to nebude nic jednoduchého. Olomouc hraje velmi dobře, má takový kompaktní, soudržný tým. Výborně jim chytá brankář Konrád. Takže si vítězství vážíme, nebylo to vůbec jednoduché. Byl to boj až do poslední minuty a jsme rádi za vítězství," uvedl kouč Hradce Tomáš Martinec.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Sport, hokej, extraliga, 30. kolo, Hradec Králové, Olomouc, HC Olomouc, Matej Paulovič, Mountfield Hradec Králové, Jaroslav Pavelka, Bílí Tygři Liberec, Radovan Pavlík, Zdeněk Moták, Filip Pavlík, Tomáš Martinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paulovič rozhodl o výhře Hradce Králové nad Olomoucí 1:0  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.