Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký odchovanec Filip Hronek má za sebou premiéru v NHL

V noci ze čtvrtka na pátek Hronek poprvé naskočil do zápasu slavné zámořské ligy NHL. Nastoupil v dresu Detroit Red Wings, barvy tohoto týmu hájil například i Dominik Hašek, který s ním dvakrát získal Stanley Cup.

„Odehrál skvělé utkání. On a Cholowski patřili asi k nejlepším. Hronek létal po ledě, výborně rozehrával z obranného pásma a hrál tvrdě,“ chválil si Hronkův výkon trenér Jeff Blashill. Detroit i tak podlehl Columbusu 2:3 po prodloužení. 

Hronek je odchovancem hradeckého hokeje, prošel zde všechny mládežnické kategorie a později nastupoval za juniorku a A-tým Mountfieldu HK. V roce 2016 byl draftován ve druhém kole z 53. místa a stěhoval se za moře. Dvě sezóny strávil v nižší soutěži AHL a nechyběl v nominaci na Mistrovství světa 2018 v Kodaňi.

Autoři | Foto By TheAHL - hronek1721_35838414336_o, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67249731

Štítky hokej, NHL, Filip Hronek, debut, National Hockey League, Detroit Red Wings, Stanley Cup, Dominik Hašek, Columbus Blue Jackets, Mountfield Hradec Králové, Jeff Blashill, American Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký odchovanec Filip Hronek má za sebou premiéru v NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.