Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové má dohodu s Mountfieldem o hokeji na dalších 6 let

Město Hradec Králové a společnost Mountfield v závěru srpna podepsaly dohodu o pokračování partnerství v extraligovém hokejovém klubu Mountfield HK na dalších šest let. Původní akcionářská dohoda byla uzavřena v srpnu 2013 a měla vypršet v srpnu 2019. Město i Mountfield mají v klubu po 50 procentech akcií. Nová akcionářská dohoda bude platit do léta 2024.

Primátor Fink vyjádřil s dohodou spokojenost. „Líbí se mi nastolený trend budovat několik let tým s mladými lidmi,“ řekl primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. Podle předsedy představenstva Miroslava Schöna by se klub chtěl v budoucnu ucházet o titul s týmem, v němž by alespoň polovinu tvořili odchovanci hradeckého klubu.

Z nové akcionářské dohody plynou pro město obdobné závazky jako v posledních letech. Na činnost klubu bude každý z partnerů ročně dávat 22,5 milionu korun. Město bude dále dávat navíc 4,2 milionu korun na mládež a hradit ztrátu z provozu stadionu do výše 7,9 milionu. Celkem závazek města činí až 34,6 milionu korun ročně. Mountfield bude ještě dávat 420 tisíc korun na provoz stadionu, který patří městu.

Nezmění se ani poměry v představenstvu a dozorčí radě Mountfieldu HK. V sedmičlenném představenstvu budou mít Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích. Jedno místo, které nyní náleží městu, bude vyhrazeno pro zástupce sponzora. I dosud je toto místo obsazeno sponzorem klubu. Mountfield bude mít místo předsedy představenstva. V šestičlenné dozorčí radě budou mít Hradec Králové a Mountfield po třech zástupcích, město bude mít jako dosud předsedu dozorčí rady.

Za uplynulých pět sezon dosáhl klub Mountfield HK největšího úspěchu v ročníku 2016/17, kdy v extralize obsadil třetí místo. V uplynulé sezoně mužstvo nenaplnilo finálové ambice, vypadlo v semifinále play off s Třincem a obsadilo čtvrté místo.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, Mountfield HK, extraliga, finance, Mountfield Hradec Králové, Zdeněk Fink, dozorčí rada, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má dohodu s Mountfieldem o hokeji na dalších 6 let  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.