Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tendr na výstavbu fotbalového stadionu skončil podle očekávání krachem

Diskuze o podobě nového fotbalového stadionu v Hradci Králové nekončí. Tak by se dala zhodnotit situace, kdy čtvrteční desátou hodinou dopolední skončila možnost podat nabídku do tendru na výstavbu nové arény Votroků. Podle důvěryhodných zdrojů se do tendru přihlásila pouze jediná firma, ale ani ta nedokázala dodržet radnicí stanovený maximální rozpočet 605 mil. Kč bez daně a nabídla výrazně vyšší cenu.

“Došlo tak na naše slova a město ztratilo drahocenné měsíce pokračováním od začátku špatně připravované investice. Přitom bylo jasné, že projektová dokumentace je vadná, neodpovídá původní zadání a ještě byla zpracována za podnákladovou cenu,” komentuje očekávaný výsledek tendru pirátský zastupitel Aleš Dohnal.

Ten zároveň dodává “Už od voleb prosazujeme, že je projekt potřeba revidovat, aby odpovídal finančním možnostem města. Není například v pořádku, aby se z veřejných peněz za stovky milionů korun platily rozsáhlé a drahé VIP prostory, kterými se nemohou chlubit ani stadiony v Liberci, Teplicích nebo dokonce Plzni.” 

O nezbytnosti multifunkčního stadionu nikdo nepochybuje, nicméně je důležité myslet na finanční možnosti města. "Nyní budeme prosazovat zpracování nového projektu, který zohlední dopad na rozpočet a bude skutečně multifunkční,” uzavírá Dohnal.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky Česká pirátská strana, fotbalový stadion, tisková zpráva, Hradec Králové, stavba, Plzeň, Liberec, Teplice

Tendr na výstavbu fotbalového stadionu skončil podle očekávání krachem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.