Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí fotbalisté v domácím složitém souboji porazili těsně Vyšehrad

V sobotu odpoledne se také na malšovickém stadionu odehrálo jedním zápasem 9. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pod Bílou věž přicestoval až třináctý Slavoj Vyšehrad, jenž se postavil proti třetímu Hradci Králové. Ten šel navíc do zápasu posílen dobrými výsledky z posledních kol. V zápase s Pražany sice Votroci nedominovali, kýžené tři body si však vybojovali.

První poločas přinesl nejprve vyrovnanou hru. Pražanům se dařilo hrát dobře do defenzivy, což dělalo Votrokům problémy také v několika standardních příležitostech. Vyšehrad tak naopak mohl klidně jít do vedení, Rataj ale těsně netrefil branku a proti bezprostřední koncovce Veselého, se zase vyznamenal brankář Ottmar.

Do přestávky ale přeci jenom přišla změna skóre. Jak se nakonec ukázalo, jedinou branku zápasu vsítil domácí Jakub Šípek ve třiačtyřicáté minutě, jenž se prosadil po přechodu do útočné fáze prudkou ranou z pravé strany velkého vápna. Tato branka tak nezavršila pouze sérii domácích pokusů z posledních minut jít v utkání do vedení, ale také celou první polovinu zápasu.

Pražané rozhodně nechtěli odjet s prázdnou

Celek z hlavního města byl sice ve druhém poločase směrem dopředu místy hodně nebezpečný, domácí defenziva ale všechny situace ustála, a když své další šance neproměnili už ani Votroci, střetnutí skončilo hubenou výhrou Východočechů. "Vyhráli jsme na základě našeho týmového výkonu. V naší fotbalovosti, když vedeme 1:0, je ještě hodně nedostatků. Najednou, jak kdybychom měli tou tíhou zodpovědnosti svázané nohy. Na tom musíme ještě zapracovat. Vítězství nad Vyšehradem je pro nás proto hodně cenné," hodnotil hradecký kouč Zdenko Frťala, jenž se s týmem i nadále drží na třetím místě tabulky o skóre před pražskou Duklou.

Autoři | Foto fchk.cz

Štítky FC Hradec Králové, Votroci, Vyšehrad, FORTUNA, 2. česká fotbalová liga, FC Slavoj Vyšehrad, Bílá věž (Hradec Králové), Jakub Šípek, FK Dukla Praha, Zdenko Frťala

Hradečtí fotbalisté v domácím složitém souboji porazili těsně Vyšehrad  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.