Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec popáté posunul tendr na stadion, zpoždění je přes měsíc

Hradec Králové popáté posunul termín podání nabídek do šestisetmilionového tendru na stavbu nového fotbalového stadionu. Soutěž tak zatím nabrala více než měsíční zpoždění. Místo úplně původního 15. srpna nyní platí termín 20. září. Dosud byl po čtvrtém posunutí termín odevzdání nabídek 9. září.

Posunutí termínu odevzdání nabídek si vyžádaly žádosti uchazečů o vysvětlení k projektové dokumentaci a následné dílčí změny v dokumentaci. Při doplňujících dotazech musí zadavatel prodloužit lhůtu pro podání nabídek tak, aby na dodatečné informace k zadávací dokumentaci mohli reagovat všichni případní zájemci o stavbu.

Radnice minulý týden uvedla, že u takto velké a složité stavby je běžné, že se stavební firmy intenzivně dotazují na zadávací dokumentaci či ke smlouvě o dílo. Zatím město k tendru vydalo přes 190 vysvětlení, změn či doplnění.

Nynější tendr je třetí v pořadí a město jej vypsalo 9. července. Firmu pro stavbu by město chtělo mít vybranou do zimy. Doba výstavby má být 18 měsíců.

Více než 15 let připravovaný stadion má stát na místě nevyhovujícího a polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1960. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, který bude muset po dobu stavby hrát jinde.

Předpokládanou cenu stadionu město odhadlo na 550 milionů korun. Zastupitelstvo města jako maximální nepřekročitelnou hodnotu pro podání nabídek stanovilo 605 milionů korun. Se započítáním DPH by se maximální cena stavby mohla pohybovat na úrovni 740 milionů. Bude se tak jednat o největší investici města za poslední léta.

Stadion by měl stačit pro 10.000 diváků. Zachováno u něj zůstane i typické osvětlení čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na podzim 2017 město nechalo zbořit západní tribunu, po níž zbyl jen hliněný val. Z nynějšího stadionu zůstane pouze objekt východní tribuny, který bude sloužit jako zázemí pro potřeby tréninkových hřišť.

 

Autoři | Foto zmenaprohradec.cz

Štítky ČR, stavby, správa, fotbal, stadion, Hradec Králové, FOTO, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec popáté posunul tendr na stadion, zpoždění je přes měsíc  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.