Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradec počtvrté posunul podání nabídek do tendru na stadion

Hradec Králové počtvrté posunul termín podání nabídek do šestisetmilionového tendru na stavbu nového fotbalového stadionu, tentokrát z 29. srpna na 9. září. Důvodem jsou opět doplňující dotazy potenciálních uchazečů k zadávací dokumentaci, na které město jako zadavatel odpovídá. Posun termínu by neměl ovlivnit předpokládané zahájení stavby na začátku příštího roku, uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha.

Nynější tendr je třetí v pořadí a město jej vypsalo 9. července. První termín pro odevzdání nabídek byl 15. srpen. Při doplňujících dotazech musí zadavatel prodloužit lhůtu pro podání nabídek tak, aby na dodatečné informace k zadávací dokumentaci mohli reagovat všichni případní zájemci o stavbu.

"U takto velké a složité stavby je celkem běžné, že se stavební firmy intenzivně dotazují k zadávací dokumentaci či ke smlouvě o dílo. Postupujeme zcela transparentně a v intencích daného zákona," uvedl Bláha. Zatím bylo vyřízeno 167 dotazů. Firmu pro stavbu by město chtělo mít vybranou do zimy. Doba výstavby má být 18 měsíců.

Více než 15 let připravovaný stadion má stát na místě nevyhovujícího a polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1960. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, který bude muset po dobu stavby hrát jinde.

Cena se může vyšplhat až na 740 miliónů

Předpokládanou cenu stadionu město odhadlo na 550 milionů korun. Zastupitelstvo města jako maximální nepřekročitelnou hodnotu pro podání nabídek stanovilo sumu 605 milionů korun. Se započítáním DPH by se maximální cena stavby mohla pohybovat na úrovni 740 milionů. Bude se tak jednat o největší investici města za poslední léta.

Stadion by měl stačit pro 10.000 diváků. Zachováno u něj zůstane i typické osvětlení čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na podzim 2017 město nechalo zbořit západní tribunu, po níž zbyl jen hliněný val. Z nynějšího stadionu zůstane pouze objekt východní tribuny, který bude sloužit jako zázemí pro potřeby tréninkových hřišť.

Autoři

Štítky ČR, stavby, správa, fotbal, stadion, Hradec Králové, Jiří Bláha, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec počtvrté posunul podání nabídek do tendru na stadion  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.