Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Bývalý hradecký brankář Koubek si zahraje v Bundeslize!

Cena za něj přesahuje 200 miliónů korun. Český brankář patří mezi nejdražší gólmany v historii německé Bundesligy. Míří ale do týmu, který nemá tak silné ambice.

V Hradci Králové vyrůstal a patřil k ikonám východočeského klubu. Jeho kariéra se rozjela neuvěřitelným tempem. Další kroky českého reprezentanta míří do Německa, kde bude oblékat dres Augbsurgu

V roce 2015 přestoupil z Hradce za který odehrál 75 zápasů, do pražské Sparty. Tam vydržel dva roky, a poté zamířil na roční pouť do Liberce. Následně už se ale dočkal zahraničního angažma, když se stal jedničkou francouzského Stade Renneis a čelil hvězdám v čele s Neymarem, nebo Cavanim.

26letý brankář se rozhodl opět pro razantní změnu. Přestupuje do nejvyšší německé soutěže, kde bude nastupovat za tým Augsburgu. 

Reprezentační gólman tak rozšíří českou enklávu. V Augsburgu totiž hraje i záložník Jan Morávek a záložník Marek Suchý. Rozhodně ho ale nečeká procházka růžovým sadem.

Německý tým se totiž loni vyhnul s odřenýma ušima baráži a i v letošní sezóně je podle papírových předpokladů jedním z aspirantů na sestup.

Autoři | Foto FC Augsburg

Štítky Německá fotbalová Bundesliga, FC Hradec Králové, FC Augsburg, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Německo, Jan Morávek, Marek Suchý

Bývalý hradecký brankář Koubek si zahraje v Bundeslize!  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.