Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod Lízátky se sešly fotbalové legendy

Mistři ligy, účastníci zápasu Poháru mistrů evropských zemí proti Barceloně, vítězové Poháru ČMFS, držitelé všemožných rekordů – ti všichni se sešli na Malšovickém stadionu, aby zavzpomínali na doby, kdy oblékali černobílý dres.

Setkání bývalých hráčů Votroků začalo utkáním staré gardy proti týmu partnerů posílenému mimo jiné o členy hradeckého vedení Jiřího Saboua a Pavla Krmaše nebo nyní libereckého záložníka Tomáše Malinského. Na hřišti pochopitelně dominovali hráči, kteří sundali dres teprve nedávno – Adrian Rolko nebo právě Krmaš by mohli nějakou tu nižší soutěž kopat ještě dnes. Neztratil se ale ani Josef Ringel nebo v obraně stále stejně nesmlouvavý Vladimír Mráz.

Zatímco ti „mladší“ se proháněli na trávníku, pokročilejší veteráni vzpomínali nad občerstvením. Přijeli i ti, kteří už v Hradci nežijí, a tak došlo na některá setkání po dlouhé době. „Já jsem tě neviděl snad padesát let, a vypadáš pořád stejně!“ vyhrkl na Jaroslava Fišera Ivo Lubas, který přijel z Prahy s Oldřichem Rottem.

Generace kolem nich ze sedmdesátých let měla vůbec silné zastoupení. U stolku postávali výše jmenovaní se Slavomírem Hrůšou, Jaromírem Plockem, Janem Rolkem, nebo Edmundem Schmidtem. „Jen je škoda, že se z našeho týmu nedožili všichni. Ubýváme,“ konstatoval smutně Rolko. „Ale bylo příjemné vidět se zase s klukama.“

Mezi těmito mladíky si to energicky štrádoval Ladislav Pokorný, čiperný mistr ligy z roku 1960, který i ve třiaosmdesáti letech chodí každý den na několikakilometrové procházky. „Teď mi ale doktor dlouhé výšlapy zakázal, snad mi je po příští kontrole zase povolí. Úplně cítím, jak mi odcházejí svaly,“ čertil se v hovoru s někdejšími spoluhráči Jiřím Kománkem a Františkem Kopečným.

U dalšího stolu se sesedli trenéři Ladislav Škorpil s Václavem Kotalem, nechyběla ani parta kolem Mráze, Jaroslava Hůlky, Pavla Černého, Luboše Kubíka, Richarda Poláka nebo mladší generace Davidem Zoubkem počínající a Adrianem Rolkem nebo Filipem Klapkou končící. Popovídat si přijeli i „Severočeši“ Tomáš Holeš a Tomáš Malinský.

Všichni účastníci setkání si poslechli poděkování od členů představenstva Richarda Jukla a Jindřicha Vedlicha, dostali na památku upomínkovou vlaječku do auta a slib, že se podobné příjemné večery budou opakovat.

Tisková zpráva | Zdroj FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, legendy, internacionálové, Fotbalová asociace České republiky, Pohár mistrů evropských zemí, Barcelona, Pavel Krmaš, Tomáš Malínský, Adrian Rolko, Vladimír Mráz, Josef Ringel, Oldřich Rott, Pavel Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Lízátky se sešly fotbalové legendy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.