Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové porazil Ústí, k vidění byla penalta i červená karta

Svěřenci trenéra Frťaly s přehledem porazili hosty z Ústí nad Labem. Fanouškům zápas 28. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže nabídl dvě branky a červenou kartu. Hradec se díky tomuto vítězství osamostatnil na čtvrtém místě a stále živí naději na barážové pozice.

V zápase byla nejprve prověřena obrana Hradce. Na začátku čtvrté minuty si vedl míč na hranici šestnáctky ústecký Procházka, jeho střela byla naštěstí zblokována a nepředstavovala tedy ohrožení pro Patrika Vízka, který tentokrát střežil hradeckou bránu namísto zkušeného brankáře Ottmara. První opravdovou střelu zápasu ale převedl až v desáté minutě Filip Zorvan. Dokutálel se k němu odražený balón, Zorvan se dlouho nerozpakoval a zpoza vápna vypálil, v bráně stal ovšem připravený ex-hradecký Lindr.

Z dalšího závaru před bránou Ústí nad Labem Votroci vydolovali penaltu, kterou si zavinil sám brankář Lindr, zfauloval dobíhajícího Vlkanovu. Na bílý puntík si postavil míč kapitán Adam Vlkanova a vyslal tvrdou střelu do pravého dolního rohu. Ústecký Lindr sice vystihl směr, ale na tuto pumelenici byl krátký. Hradec se tak ve čtrnácté minutě ujal vedení.

Další hrubé chyby se ústecký brankář dopustil ve dvacáté minutě. V rukou neudržel pozemní střelu Kateřiňáka, toto zaváhání potrestal dobíhající Šípek a navýšil tak náskok Votroků o dvě branky. Svěřenci trenéra Křečka z Ústí nad Labem, ale i přes nepříznivé skóre bojovali dál. Ve dvacáté páté minutě dostal povedený centr za obranu Miskovič, ze vzduchu ovšem pálil pouze do náruče vybíhajícího Vízka.

V úvodních minutách druhého poločasu se zdálo, že se Ústí nad Labem ještě pokusí zvrátit výsledek zápasu ve svůj prospěch, zvedlo napadání a častěji se objevovalo před Vízkovou bránou. Postupem se ovšem iniciativa hostujících vytratila a Hradec opět přebral opratě zápasu do svých rukou. Ale ani Votroci se již nedostávali do větších šancí a hra se stala spíše přátelským utkáním.

První emoční chvilka druhého poločasu přišla až v sedmdesáté páté minutě. Ústecký kapitán Peterka hrubě „zajel” do svého bývalého spoluhráče Kateřiňáka, který na skluz nebyl připravený. Červená karta pro Peterku přišla pár chvil poté. Jediná gólová situace přišla až v devadesáté minutě. Do úniku se hnal mladý Firbacher, který po kontaktu s obráncem dokázal míč ve skluzu posunout na Zorvana. Ten ale brankáře Lindrane dokázal překonat. Zápas tak skončil 2:0 pro Hradec Králové.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FC Hradec Králové, červená karta, FK Ústí nad Labem, Patrik Vízek, Filip Zorvan, Adam Vlkanova

Hradec Králové porazil Ústí, k vidění byla penalta i červená karta  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.