Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Hradce Králové míří lídr tabulky z Budějovic

V rámci 26. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže se do Hradce Králové podívá Dynamo České Budějovice, které aspiruje na postup do první ligy. I v týmu trenéra Zdenko Frťaly stále žijí postupové naděje.

Jihočechům schází k postupu do nejvyšší soutěže jen pár krůčků. Pod „lízátka” jedou s úctyhodnou sérii dvanácti výher v řadě a s přehledem také vedou tabulku s náskokem dvanáct bodů na druhou Jihlavu. Votroci jsou naopak ve složitější situaci. Drží se na třetím místě tabulky, ale na záda jim dýchá Ústí nad Labem, Zbrojovka Brno a Varnsdorf.

Budějovice stavěly tým pět let, v této sezoně jim to sedlo. Kromě Mršiče se jim vyhýbají zranění, kluci jsou zkušenější, nedělají chyby, jaké dělávali. Doplnili tým další zkušeností v podobě Grajciara nebo Táborského. Takoví hráči jsou důležití v klíčových momentech, v nich svou roli plní,“ říká hradecký trenér Frťala.

Kromě zápasů s Dynamem Votroky čeká do konce sezóny několik náročných zápasu, které mohou rozhodnout o barážových nadějích. „Čekají nás zápasy pravdy, pokud se chceme bavit o baráži, teď se ukáže, kdo je mentálně dost silný na to, aby to zvládl,“ uvědomuje si trenér Frťala.

Zápas proti Českým Budějovicím odstartuje v pátek od 18:00 na Malšovickém stadiónu.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, České Budějovice, Hradec Králové, trenér, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, Ústí nad Labem, Jihlava, Varnsdorf

Do Hradce Králové míří lídr tabulky z Budějovic  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.