Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítězstvím nad Třincem si mohou Votroci pojistit třetí místo

Třetí Hradec Králové čeká v této sezóně poslední sada šesti zápasu, tuto sérii odstartuje zápas 25. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže s jedenáctým Třincem. Ten bojuje o záchranu.

V minulém zápase proti Chrudimi svěřenci trenéra Frťaly ukončili řadu špatných a nepřesvědčivých výkonů, když porazili svého soupeře 3:1. Toto vítězství opět vrátilo Votroky, s počtem čtyřiceti dvou bodů, na třetí místo v tabulce před Brno a Varnsdorf.

„Bylo to pro nás důležité. Hráči to vnímali, snad jsme ze sebe shodili balvan. Máme ideální příležitost mít ještě víc plusových bodů, než teď máme. Hraje se ještě o osmnáct bodů, sami jsme si způsobili to, že se týmy pod námi na nás dotáhly. Teď si to o druhé barážové místo rozdá pět nebo šest celků,“ burcuje před „finišem” soutěže Frťala.

Čtvrteční soupeř Hradce Králové z Třince není v nejlepší pozici. Zatímco loni Oceláři vybojovali celkové páté místo, nyní se krčí ve spodní části tabulky s dvaceti šesti body, a ještě mohou bojovat o záchranu. Na paty jim šlape Prostějov, Táborko a Chrudim.

Perou se o záchranu, v domácím prostředí jsou dlouhodobě nepříjemní. Těží z toho, že v útoku mají Dediče – rozrážeče, a ze standardních situací. To by mohlo rozhodovat,“ řekl Frťala.

Hradci Králové hraje do karet i fakt, že v posledním vzájemném zápase Třinec porazil 1:0. Zápas začíná v Třinci na stadionu Rudolfa Labaje úderem sedmnácté hodiny.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Třinec, Hradec Králové, Chrudim, Brno, Varnsdorf

Vítězstvím nad Třincem si mohou Votroci pojistit třetí místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.