Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čekání na vítězství je u konce, Votroci berou tři body

Po smolné sérii se Hradec Králové konečně dočkal tříbodového zisku. Na domácím hřišti si v rámci 24. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže poradil s Chrudimí 3:1.

První dvacetiminutovka byla vzájemným oťukáváním soupeřících celků. Na obou stranách hřiště se objevilo pár náznaků ofenzivní práce. Jako první do prostoru před bránou hradeckého Ottmara pronikl chrudimský David Sixta, jeho následný centr, ale nikoho nenalezl. Podobně si na druhé straně počínal Zorvan a Urma.

Ve 27. minutě se před bránou Chrudimi zrodila nadějná příležitost. Po několika nahrávkách se míč dostal k volnému Kateřiňákovi, který měl dost času se zorientovat a najít skulinku, do které si nabíhal hradecký Miloš Kopečný, ten z první zkušeně nasměroval merunu do sítě. Ještě v závěru prvního poločasu udeřili Votroci podruhé. Dokázal se prosadit bývalý spoluhráč „playeru” z Chrudimi Jakub Šípek, a to pozemní střelou, která překonala brankáře Simona Zimu.

Na rozdíl od první půle se druhý poločas nezačal pro Votroky vyvíjet dobře. Po faulu hradeckého Martince na hranici šestnáctky si na přímý kop postavil míč chrudimský David Sixta. Jeho centr se snesl na hlavu Jakuba Krčála a ten snížil náskok Hradce Králové na jeden gól.

Po pár minutách hrozila Chrudim znovu a opět u toho byl David Sixta. Dělovkou prověřil brankáře Ottmara, který byl naštěstí připraven a se střelou si bravurně poradil. V 80. minutě dokázal i Jiří Kateřiňák, že umí tvrdě, dalekonosně vypálit. Jeho pokus z třiceti metrů musel zpracovat chrudimský brankář Simon Zima. Na Zorvanovu pozemní střelu v závěru utkání si už ovšem nesáhl. Hradec tak konečně přerušil svoji smolnou sérii a po výhře nad Chrudimí 3:1 bere tři body.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Chrudim, Mountfield Hradec Králové, David Sixta, FC Hradec Králové, Miloš Kopečný, Jakub Šípek, Jiří Kateřiňák

Čekání na vítězství je u konce, Votroci berou tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.