Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Poslední Žižkov protáhl jarní prokletí Votroků

Ti co očekávali snadnou a pohodovou výhru Hradce Králové se šeredně spletli. Východočeši na hřišti Viktorky Žižkov vybojovali remízu 1:1. Domů se vraceli pouze s jedním bodem a s vědomím propadu na čtvrté místo.

Středeční zápas druhé nejvyšší fotbalové soutěže započal opatrnou a urputnou hrou z obou stran. První výraznější šanci v zápase si vybojovala domácí Viktorka. Po centru Auera se míč dostal k osamocenému Súkenníkovi, ten naštěstí mířil mimo bránu hradeckého Ottmara. Až ve 32. minutě Viktorka Žižkov změnila stav utkání. Postaral se o to svojí přesnou střelou Jakub Urbanec.

Druhý poločas, jako na jaře již tolikrát, se odehrával v režii Hradce Králové. Pokoušel se Durděvić a Šípek. Konečně v 66. minutě Jakub Martinec přerušil čekání hradeckých na vytoužený gól. Branka přišla z rohové kopu, kterému předcházela velká šance Da Silvy. Stav 1:1 ovšem Votrokům nestačil a jejich herní aktivita se s blížícím koncem „matche” stupňovala. Skvěle pálil Zorvan a Urma, ani hlavička Martince do břevna další gól zápasu nepřinesla. Utkání tak dopadlo nerozhodně 1:1 

Série dvou porážek a dvou remíz ještě více rozviklala pozici svěřenců trenéra Zdenko Frťaly v tabulce. Propadli se, jen o skóre, na čtvrté místo za Zbrojovku Brno, která doma porazila Pardubice 3:1. Třicet devět bodů, tedy shodný počet jako oba celky, má i Ústí nad Labem, které je s horším skóre na místě pátém. 

Další zápas v krátkém sledu čeká Votroky už v neděli, fanoušci se mohou těšit na malé východočeské derby proti Chrudimi.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV - FC HRADEC KRÁLOVÉ 1:1

Branky: 31. Urbanec – 67. Martinec. Rozhodčí: Marek – Vlasjuk, Pečenka. ŽK: 17. Antl, 54. Žežulka 76. Muleme – 4. Jukl, 39. Urma , 77. Zorvan, 81. Martinec. Počet diváků: 1032.

FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Muleme, Opluštil, Žežulka, Antl – Urbanec, Súkenník, Kubala (71. Hejný), Frizoni, Auer (65. Tusjak) – Mashike Sukisa.

FC Hradec Králové: Ottmar – M. Plašil (46. Kopečný), J. Pokorný, Martinec, Urma – Zorvan, Jukl, Kateřiňák (46. Šípek) – Vlkanova, W. Da Silva (89. Kvída), Djurdjević.

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FK Viktoria Žižkov, Mountfield Hradec Králové, Jakub Martinec, FC Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, FK Ústí nad Labem, FK Pardubice

Poslední Žižkov protáhl jarní prokletí Votroků  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.