Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trápení Votroků pokračuje, ze zápasu s Jihlavou vyšli bodově naprázdno

Ve 22. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže domácí Hradec podlehl Jihlavě 0:1. Ztráta Votroků na tým z Vysočiny se tak zvýšila na osm bodů.

Hradečtí do zápasu s Jihlavou vstoupili aktivně a drželi míč na svých kopačkách. Do první šance se dostali ale hosté z Jihlavy. Poté už ji však svojí aktivní hrou dokázal Hradec dostat pod tlak a nepouštěl soupeře z Vysočiny do větších šancí. 

Na začátku sedmé minuty se po faulu k zemi poroučel Vlkanova. K následnému přímému kopu se postavil Otto Urma a krásně napálil balón k levé tyčce jihlavského brankáře Luďka Vejmoly, ten byl ovšem pozorný a se střelou si poradil. V ofenzivní hře Votroci pokračovali i nadále. Jejich útočné pokusy, ale zastavila pozorná obrana týmu z Vysočiny nebo brankář Vejmola. 

Ve 33. minutě se z jednoho z mála útoku Jihlavy vyklubal přímý kop. Kapitán hostí Vaculík ho nejprve nerozehrál, až na druhý pokus přihrál na bočně postaveného spoluhráče Javůrka, který míč poslal do klubka hráčů před bránou. Po pár odrazech merunu do sítě Votroků dostal hráč jihlavský Klobása. 

V druhé půlce zápasu trenér Frťala poslal do hry dva ofenzivní hráče, Wesleyho Da Silvu a Fahrudina Durdeviće, s cílem posílit ofenzívu Votroků. Hra se ovšem odvíjela jinak než v prvních 45 minutách. Jihlava začala dokazovat proč je na druhém místě tabulky, vyrovnala hru a vytvořila několik šancí. 

Srovnat skóre se Votrokům nepodařilo, i když měli několik pokusů. Zorvan pálil mimo a ani po standartní situaci se Hradci sít hostů rozvlnit nepodařilo. Hradec tak podlehl Jihlavě 0:1.

FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)

Branky: 35. Klobása.

Rozhodčí: Nenadál – Horák, Pečenka.

Diváci: 986.

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný (72. J. Pokorný), Kvída, M. Plašil, Urma – Jukl (53. W. Da Silva), M. Černý – Vlkanova, Zorvan, Leibl (53. Durdević) – Firbacher. 

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – P. Breda, Tijani, Chlumecký, F. Novotný (72. Vedral) – Šulc, Vaculík (C) (83. Petr) – Javůrek, Zoubele, Preisler – Klobása (87. Machuča).  

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Jihlava, FC Vysočina Jihlava, FC Hradec Králové, Luděk Vejmola, Otto Urma, Javůrek, Da Silva

Trápení Votroků pokračuje, ze zápasu s Jihlavou vyšli bodově naprázdno  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.