Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec opět nedokázal vstřelit branku a ztrácí další body

Reparát se hráčům Hradce Králové nezdařil. V zápase s Vlašimí se Votroci nedokázali střelecky prosadit a v jarní části ztrácí další body. Díky skvělému výkonu brankáře Ottmara Hradec udržel remízu 0:0.

Borci z východních Čech na počátku nedělního zápasu působili zaraženě a do zápasu nevstoupili dobře. Domácí Vlašim hned od začátku držela míč na svých kopačkách a využívala nepřesností ve hře Hradce Králové. V osmé minutě se k balónu dostal vlašimský Novotný a dravě se dral do šance. Jeho nahrávka do vápna byla zblokována pozornou hradeckou obranou. 

V podobném duchu se nesla hra i dále. Do další nebezpečnější šance se domácí dostali z rohového kopu. Po nečekané rozehře daleko před velké vápno se balón po pár přihrávkách dokutálel k vlašimskému Blechovi a ten rozvlnil síť hradeckého brankáře Ottmara, ovšem pouze tu boční. Ottmar si posléze poradil i s přímým kopem domácích.

O větší šanci Hradce Králové se postaral až mladičký Filip Firbacher, hlavičkoval zády k bráně a možná i proto šel jeho pokus mimo. Poté jakoby Hradec otočil hru a začal dostávat Vlašim pod tlak, který přinesl dvě větší šance, ale ani jedna neskončila vstřelenou brankou.

Důkaz, že fotbal je nebezpečná hra, fanouškům potvrdil v závěru poločasu hradecký Leibl a vlašimský Dao. Při obraném zákroku se srazili koleno na koleno a oba borci se z trávníku těžce zvedali. Velice aktivní Leibl po zbytek poločasu výrazně pokulhával a na začátku druhé půle byl vystřídán.

V druhém poločase se hra vyrovnala a Hradec se stal útočnějším a agresivnějším, tedy stejný průběh jako v minulém zápase s Varnsdorfem. I tak měl brankář Votroků Ottmar dost práce. Nejprve vyběhl pro centr, který vyslal Youssouf Dao a poté zastavil další nebezpečný přímý kop.

Youssouf Dao založil i další šanci domácích. Utekl nepřátelské obraně a přenesl hru na druhou stranu hřiště, kde se rozbíhal volný Oskar Fotr. Ten si zaběhl do lepší střelecké pozice, ale jeho pokus byl zastaven. Míč se ovšem dostal k Plachému a ten vystřelil. I tentokrát, jako po celý zápas, brankář a zároveň kapitán Hradce Králové sebejistě zakročil.

V posledních minutách Votroci začali více a více tlačit dopředu, ale vytoužený gól již nepadl. Zápas tedy skončil bez branek a oba týmy berou po jednom bodu.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Hradec, Vlašim, sport, zápas, FC Hradec Králové, Youssouf Dao, Filip Firbacher, FK Varnsdorf, Východní Čechy, Oskar Fotr

Hradec opět nedokázal vstřelit branku a ztrácí další body  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.