Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec poprvé na jaře padl, hráči trenéra Frťaly nestačili na Varnsdorf

, aktualizováno 31. března 2019, 19:54

Do nedělního utkáni nastoupili Votroci s očekáváním náročného zápasu a Varnsdorf to od první minuty domácímu týmu dokazoval. Velká fotbalová bitva o třetí místo nakonec dopadla lépe pro hostující tým.

Už v páté minutě se hráči hostí dostali ke svému třetímu rohu v zápase. I tak se hra přelévala z jedné strany na druhou. Do potencionální šance se dostal Da Silva, ale pozorná obrana varnsdorfských mu míč včas odebrala.

Na začátku deváté minuty se Varnsdorf dostal ke střele po rychlé kombinační hře. Neúspěšný pokus osamoceného Ondráčka byl pro Votroky varováním, po kterém se Varnsdorf usadil před „kasou” hradeckého brankáře Ottmara a hrozil nebezpečnou kombinační hrou. Tento tlak nakonec vyústil v první gól zápasu. Ondřej Kocourek dostal na kopačky přesnou přihrávku a nabízenou šanci neodmítl. Zkušeně přehodil brankáře Ottmara a tím poslal svůj celek do vedení.

Nudou na druhé straně, ale netrpěl ani strážce tří tyčí z Varnsdorfu Radek Porcal. Nejprve zabránil srovnat skóre Wesleymu a poté zastavil únik Kateřiňáka sebevědomím vyběhnutím. V závěru první půle měl ještě plné ruce práce se skvělou hlavičkou Kvídy. Balón olízl spodní část břevna a poté zamířil k Porcalovi, který ho dokázal dostat ven.

I do druhého poločasu nevstoupili hradečtí pravou nohou. Nejprve dostal žlutou kartu Durdević a nedlouho po něm i Kateřiňák. Ve druhé části zápasu Hradec zvýšil svoji ofenzivní aktivitu ve snaze vstřelit tolik vytoužený gól, ale narážel pouze na pozornou obranu hostů, která ještě dokázala své hráče vysílat do nebezpečných brejků. 

I přes závěrečný tlak a tutovou šanci Fahrudina Durdeviće, kterou poslední hráč z obrané řady hostí zneškodnil na brankové čáře, se Hradec Králové vytouženého gólu nedočkal. Varnsdorf tak uštědřil Votrokům první porážku v jarní části druhé ligy a smazal jejich tří bodový náskok. Na třetím místě tabulky se Votroci drží jen díky lepšímu skóre.

Hradec Králové - Varnsdorf 0:1 (0:1)

Branka: 13. Kocourek. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Lakomý. ŽK: Durdevič, Kateřiňák - Heppner. Diváci: 1116.

Sestavy:

Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Kvída, Plašil, Urma - Jukl (46. Černý) - Vlkanova, Durdevič, Kateřiňák (59. Šípek), Leibl (19. Zorvan) - Da Silva. Trenér: Frťala.

Varnsdorf: Porcal - Kodeš, Heppner, Bláha, Dordič (89. Schön) - Richter, Ondráček (90.+2 Votava), Zbrožek, Kubista - Rudnytskyy, Kocourek (90.+3 Novák). Trenér: Oulehla.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FK Varnsdorf, FC Hradec Králové, Da Silva

Hradec poprvé na jaře padl, hráči trenéra Frťaly nestačili na Varnsdorf  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.