Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Votroci vstoupili do jarní části pravou nohou, berou tři body

V prvním utkání jara získali Votroci po dvougólovém vítězství nad Sokolovem tři body a potvrdili tak roli favorita. Gólově se prosadili Adam Vlkanova a Marek Plašil.

Hradečtí Votroci vstoupili do utkání hned od začátku aktivně a prvních deset minut utkání nepustili soupeře ze Sokolova na svoji polovinu hřiště. První větší šanci Votroků připravil Wesley Da Silva, když nacentroval do vápna na Vlkanovu, jeho střela šla ovšem mimo. 

Po zbytek poločasu byl Hradec Králové sice aktivnější, vybojoval několik rohů a nepustil hosty do vyložené šance, ale střelecky se neprosadil. Hradecký brankář Ottmar musel vážně zasahoval až ve 45 minutě, kdy ho prověřil sokolovský kapitán Glaser. Hosté si z prvního poločasu odnesli dvě žluté karty.

V druhém poločase mohla fanoušky Votroků potěšit až akce Wesleyho De Silvy a Adama Vlkanovy v 60. minutě. Silva využil výhody po faulu hostí, dostal se až před velké vápno, kde balón zasekl a nacentroval na číhajícího Vlkanovu. Tomu se ale branku vstřelit nepodařilo, zasáhl pouze břevno. 

Gólu se Hradec však dočkal už po pár minutách, byl u toho opět Adam Vlkanova. Pozemní střelou překonal sokolovského brankáře Belaně a Hradec Králové tak vedl v 67 minutě 1:0. Druhý gól do brány hostí přidal Marek Plašil. V 79. minutě dostal do „kasy“ míč, který se k němu odrazil od brankáře hostů po standartní situaci Votroků.

V závěru zápasu ještě vlnu nevole u fanoušků vyvolal faul sokolovského Vojtěcha Macheka. Ten už v zápase jednu žlutou kartu obdržel a rozhodčí tedy neměl jinou možnost než z kapsy vytáhnout také tu červenou. 

Ve zbytku zápasu se ani jeden z týmů nedokázal vstřelit gól. Hradec tak v první zápase po zimní pauze porazil Sokolov 2:0 a bere tři body.

Hradec Králové - Sokolov 2:0 (0:0)

Branky: 67. Vlkanova, 79. Plašil. Rozhodčí: Proske - Petřík, Leška. ŽK: Ottmar - Machek, Glaser, Ševčík. ČK: 88. Machek. Diváci: 1189.

Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Kvída, Plašil, Urma - Jukl - Vlkanova, Durdevič (56. Zorvan), Kateřiňák, Leibl (76. Šípek) - Da Silva (89. Firbacher). Trenér: Frťala.

Sokolov: Belaň - Stropek, Machek, Vávra (68. Kosak), Glaser - Štípek (83. Novák), Mejdr, Martin Holek, Jakub Dvořák II - Ševčík, Hlavatý (83. Liener). Trenér: Hejret.

Autoři

Štítky fotbal, Votroci, Hradec, Sokolov, FC Hradec Králové, FK Baník Sokolov, Adam Vlkanova, Marek Plašil, Mountfield Hradec Králové, Da Silva, Martin Holek, Jakub Dvořák

Votroci vstoupili do jarní části pravou nohou, berou tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.