Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Votroci finančně podpoří hendikepované děti. Za každý vstřelený gól věnují 1500 korun nadačnímu fondu

Hráči, zaměstnanci a fanoušci FC Hradec Králové finančně podpoří nadační fond Sport Hradec Cup, který pomáhá hendikepovaným dětem. Za každý gól, který v této sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Votroci vstřelí soupeřům, společně věnují 1500 korun ve prospěch fondu.

Za každý gól, který Votroci vstřelí do branek soupeřů, věnují 1500 Kč ve prospěch nadačního fondu Sport Hradec Cup. Na tuto částku se spolu s hráči a realizačním týmem složí také zaměstnanci klubu a fanoušci ze dvou fanklubů - Votroci 2000 a Hradecká černobílá tribuna.

„Nad nápadem podílet se na charitě jsme vůbec neváhali. Je pro nás ctí, že se takhle můžeme spojit s fotbalisty, kterým fandíme z tribuny,“ prohlásil za fanoušky místopředseda fanklubu Votroci 2000 Tomáš Roman.

K předání výtěžku charitativní akce dojde v létě 2019 na turnaji Sport Hradec Cup.

„Uvědomujeme si, že jako fotbalový klub poskytujeme lidem zábavu, ale zároveň máme společenskou odpovědnost. Chceme pomoct lidem, kteří pomoct potřebují, a Sport Hradec Cup je partner na svém místě. S ním máme záruku, že peníze transparentně doputují přímo k potřebným,“ řekl výkonný ředitel klubu Jiří Sabou.

Spolupráce mezi FC Hradec Králové a Sport Hradec Cupem není novinkou, například na posledním vánočním večírku s partnery klubu vynesla dražba dresů 49 tisíc korun.

PSALI JSME: Dražba dresů na večírku hradeckého fotbalového klubu vynesla 49 tisíc, peníze pomohou rodinám s hendikepovanými dětmi 

Právě na této akci se výrazně podíleli zástupci kabiny, kteří také přišli s myšlenkou, aby se částka za vstřelené góly dopočítala i za podzimní část. V ní Votroci nastříleli 21 gólů. Nadační fond tedy má za prvních šestnáct kol FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY garanci daru ve výši 31 500 korun. „Doufám, že k nim na jaře přidáme co nejvíc,“ řekl kapitán Radim Ottmar.

Nadační fond Sport Hradec Cup má v Hradci dlouhou tradici, vznikl už v roce 2009 a k původní myšlence charitativního turnaje s dražbou dresů se přidávají další projekty. Za necelých deset let existence vynesly jeho akce bezmála 3 300 000 korun. „Za podporu od fotbalistů a fanoušků Hradce jsme velmi vděční. Je to klub, kterému všichni ve fondu fandíme, a teď budeme o to víc,“ řekl člen organizačního týmu Sport Hradec Cupu a jeho duchovní otec Michael Nebeský.

Autoři

Štítky Votroci, fotbal, dobročinnost, děti, FC Hradec Králové, nadační fond, 2. česká fotbalová liga, Jiří Sabou, Radim Ottmar

Votroci finančně podpoří hendikepované děti. Za každý vstřelený gól věnují 1500 korun nadačnímu fondu  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.