Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přípravné utkání s Litoměřickem Votroci nakonec vyhráli, ve druhé půli obrátili skóre na 3:2

Votroci absolvovali další přípravné utkání, soupeřem jim na stadionu Pod lízátky bylo FK Litoměřicko. Ačkoliv hradečtí měli v prvním poločase územní převahu, tak branky dával protivník. Konkrétně hlavou Ippolito a po přímém kopu Verner. Snížení přišlo na začátku půle druhé, příkladnou bojovnost předvedl Jukl a bylo to 1:2. V 62. minutě pak vyrovnal Fahrudin Ďurděvič. Heroický obrat dokončil o čtyři minuty později Marek Plašil.

Hradečtí fotbalisté vstoupili do utkání aktivně, drželi míč na svých kopačkách a soupeře k ničemu nepouštěli. Ve 14. minutě přišla velká možnost na úvodní branku sobotního duelu. Fahrudin Ďurděvič se dostal za obranu hostů a postupoval zcela sám na brankáře Ordelta. Snaha o obstřel však poslala kulatý nesmysl těsně vedle. Ačkoliv Votroci měli trvalou převahu, tak z první trefy se trochu překvapivě radovalo Litoměřicko. Ve 28. minutě si na volný kop naskočil Paulo Ippolito a hlavou propálil brankáře Vízka, jednalo se prakticky o první vážnější šanci soupeře, 0:1.

Trenér Zdenko Frťala během první půle zkoušel také několikrát různou variabilitu hráčů, ke střídání pozic docházelo například mezi Leiblem a Urmou nebo Šípkem a Ďurděvičem. Do konce prvního dějství se podařilo Litoměřicku ještě jednou střelecky prosadit. Stalo se tak ve 42. minutě, kdy přímý kop zakončil přesně kolem zdi Miroslav Verner, 0:2.

Hned na začátku druhého poločasu se Votroci dočkali snížení. Postaral se o něj svou aktivní hrou Robert Jukl, když napadl rozehrávku, získal míč a sám úspěšně zakončil, 1:2. Další možnost měl po vysunutí od Soukeníka René Kropáček. Ze strany šel na gólmana hostů, ale jeho lob o kousek minul litoměřickou svatyni. Svěřenci kouče Zdenka Frťaly se zaslouženého vyrovnání dočkali v 62. minutě. Balon vybojoval agilní Jukl, vyslal po straně unikajícího Leibla, který ideálně našel Ďurděviče a bylo to 2:2.

Heroický obrat byl dokonán v 66. minutě. Skvěle hrající Michal Leibl našel na vzdálenější tyči volného Marka Plašila, který uklidil do odkryté brány, 3:2. Hradec nadále tlačil a další příležitosti přicházely. Jako například slibná šance Leibla v 76. minutě, ale brankář Ordelt vytáhl pohotový zákrok a vyrazil na rohový kop. Souboj s dvanáctým celkem ČFL byl pro Hradec Králové kvalitní prověrkou, díky skvělému obratu ve druhém poločase nakonec s vítěznou tečkou.

FC HRADEC KRÁLOVÉ - FK LITOMĚŘICKO 3:2

Branky: 49. Jukl, 62. Ďurděvič, 66. Plašil - 28. Ippolito, 42. Verner. Rozhodčí: Orel – Melichar, Hock.

FC Hradec Králové: Vízek (46. Ottmar) – Kopečný (46. Finěk), Martinec, Plašil, Leibl – Janoušek (46. Soukeník), Jukl – Šípek (46. Kropáček), Kateřiňák (74. Černý), Urma – Ďurděvič.

FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Greš, Šimkovský, Chabera, Verner, Dolejší, Rubeš, Bulíř, Hurka, Štefko. Střídání: Karlánek, Surmaj, Valenta, Zajac, Lisa.

Tisková zpráva | Zdroj FC Hradec Králové

Štítky Votroci, fotbal, příprava, Hradec, Miroslav Verner, Marek Plašil, FK Litoměřicko, FC Hradec Králové, Michal Leibl, okres Litoměřice, Mountfield Hradec Králové, Česká fotbalová liga, Zdenko Frťala

Přípravné utkání s Litoměřickem Votroci nakonec vyhráli, ve druhé půli obrátili skóre na 3:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.