Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí fotbalisté přivezli ze Znojma bod, přezimují na třetí příčce tabulky

Votroci přivezli ze Znojma bod. V letoším posledním mistrovském zápase včera nepadl ani gól a oba celky se po 90 minutách rozešly za smírného stavu 0:0. Votroci litovali řady neproměněných šancí, již ve třetí minutě nedal penaltu Fahrudin Ďurděvić. V šatně hradeckých tak po utkání převažovalo zklamání ze ztráty dvou bodů.

Votroci vstoupili do utkání aktivně, drželi míč a napadali rozehrávku domácích. Již ve druhé minutě udělal Adam Vlkanova ve vápně znojemských kličku brankáři Bučkovi a ten ho podrazil. K následné penaltě se postavil Fahrudin Ďurděvić, trefil ale jen břevno a dorážku Roberta Jukla obrana obrana domácích srazila na roh.

Stav utkání nezměnil ani šestnáctiletý Filip Firbacher, který přišel na hřiště v 89. minutě a připsal si první start za A tým.

Hradečtí měli nadále navrch. Wesley da Silva trefil břevno Bučkovi brány a domácí se snažili vzdorovat tlaku Votroků. Kýžený gól ale stále nikde. Na začátku druhého poločasu měl velkou šanci Vlkanova, skóre ale zůstalo nezměněno. V 62. minutě se do vyložené šance dostal Jukl, míč ale skončil opět mimo konstrukci branky Znojma.

Parkrát ve druhé půli zahrozili i domácí, recept na gólmana Ottmara ale nenašli. Votroci tak ve Znojmě remizovali 0:0.

„Za podzim jsem klukům poděkoval. I v dnešním utkání jsme byli dozadu spolehliví. A ty neproměněné šance? Takový je fotbal," řekl po utkání trenér Votroků Zdenko Frťala.

1. SC Znojmo - FC Hradec Králové 0:0

ŽK: 16. Krčík – 42. Martinec, 70. Jukl. 

Diváci: 420

1. SC Znojmo: Buček (75. Veselý) – Helísek, Dramé, Malár, Cihlář (C) – Kučera, Lacko – Krčík (82. Štrombach), Ordoš, Mudra – Teplý (66. Beganović). 
Náhradníci: Veselý – Ambrozek, Hlůže, Šulc, Beganović, Brown, Štrombach.

FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Kopečný, J. Pokorný, Martinec, M. Plašil – Janoušek (62. Miker, 89. Firbacher), Jukl – Durdević (81. Martan), Vlkanova, M. Černý – W. Da Silva. 
Náhradníci: Stejskal – Finěk, Kvída, Kropáček, Martan, Miker, Firbacher.

Rozhodčí: Jílek – Kotalík, Pečenka

Autoři

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Znojmo, Orli Znojmo, Adam Vlkanova, Filip Firbacher, FC Hradec Králové, Zdenko Frťala

Hradečtí fotbalisté přivezli ze Znojma bod, přezimují na třetí příčce tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.