Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po reprezentační pauze míří Votroci do Jihlavy

V rámci 8. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže změří hradečtí fotbalisté síly s Jihlavou. Východočeši budou chtít úspěšně navázat na poslední duel, kdy si doma poradili s Vlašimí. Zápas vypukne v sobotu netradičně od 13:00 na jihlavském stadiónu.

„Jihlava v minulé sezoně hrála první ligu, sestoupila až v závěru. To je pro nás motivující. Čeká nás soupeř, který má ligové parametry,“ říká trenér Votroků Zdenko Frťala.

Po výborném vstupu soupeřů hradeckého týmu do letošní sezóny ale přišel útlum. Z posledních třech zápasů Jihlava, která je v tabulce na třetím místě, vytěžila jen dva body. „Jihlava určitě patří mezi top tři týmy druhé ligy. S výsledky v poslední době nemůžou být spokojeni, ale jejich hra má ligové parametry,“ upozorňuje Frťala.

Hradeckým Votrokům patří v tabulce čtvrté místo. Oba týmy shodně čtyři zápasy vyhrály, dvakrát remizovaly a jednou odešly poraženy. Nasbíraly tedy 14 bodů. V prospěch Jihlavy ale hovoří skóre - 13:7, Hradec 9:4.

Vzájemná střetnutí

Hradec Králové se s Jihlavou střetl v lize naposledy v únoru předchozího roku, kde právě s tímto soupeřem sváděl boj o udržení v soutěži. Prohrál jej 1:3 a výsledek výrazně ovlivnil zbytek sezóny. Na konci totiž měl Hradec i Jihlava shodný počet bodů, ale tentokrát se na Jihlavu usmálo štěstí a na úkor Hradce se udržela v lize, Východočeši naopak sestoupili.

Oba týmy mají ale za sebou i letošní jeden vzájemný duel, a to v rámci přípravných zápasů během zimy. Hradečtí sice prohrávali 0:2, ale závěrečným finišem dokázali srovnat a zápas tak skončil nerozhodně.

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Jihlava, kopaná, Vlašim, Hradec Králové, Zdenko Frťala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po reprezentační pauze míří Votroci do Jihlavy  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.