Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec v poháru je zklamání, musíme makat dál, říká Jiří Sabou

Votroci se s MOL Cupem rozloučili po dlouhé době už ve druhém kole. V klubu i mezi fanoušky panuje s prohrou v Radotíně zklamání. V následujícím rozhovoru hodnotí výkonný ředitel Jiří Sabou konec v poháru a vrací se i k diskutovanému hostování Wesleyho da Silvy.

Jak velkým zklamáním je pro vás vypadnutí z poháru v Radotíně?

Velkým, v poháru jsme chtěli postoupit dál. Byl to smolný zápas, dostali jsme rychlý kuriózní gól, pak ještě jeden v době, kdy už jsme hodně otevřeli hru. To se v pohárových utkáních stává. Kluky to hrozně mrzí, mají motivaci to napravit – nejlíp už v neděli. V Radotíně jsme měli několik šancí: Láďa Martan, Martin Matoušek, Robert Jukl, Honza Kvída trefil v závěru tyč... Na to se nechci vymlouvat, takového soupeře bychom měli porazit. Procházíme prostě obdobím, kdy nám to nelepí, to je fotbal.

A jak z něj ven?

Prací. Nikoho v klubu nemůžu obvinit z toho, že by nemakal naplno. Tohle nasazení nám přineslo tři vítězství v řadě, na to se možná pod dojmem posledních výsledků zapomíná. Hráli jsme z šesti ligových zápasů čtyři venku, přitom jsme čtvrtí v tabulce tři body od baráže. Věděli jsme, že tahle sezona nebude jednoduchá, že bude transformační. Hlavně nesmíme kvůli nepovedenému týdnu panikařit.

Co tedy čekáme od sezony?

To, co jsme prohlásili před začátkem ligy. Chceme hrát co nejvýš, ale s vědomím, že do týmu postupně zabudováváme nové hráče. Odchovanci jako Martinec, Finěk, Jukl, Hynek, Stejskal nebo Trávníček postupně dostávají prostor, jsou to mladí hráči a musíme s nimi být trpěliví. Přišel nový trenér, je tady něco přes dva měsíce a stále poznává hráče v mistrovských zápasech. Porážka jako ta v Radotíně jim může ukázat, že limit výkonnosti mají daleko před sebou a musejí ještě zabrat, aby se mu aspoň přiblížili.

Jak do budování zapadá hostování Wesleyho da Silvy, který po sezoně odejde, a navíc jeho přestup už jednou padl?

Tohle bych rád vysvětlil, protože na jeho příchod jsou rozporuplné reakce. Stáli jsme o něj, protože je typem útočníka, který nám může pomoct. On k nám od začátku chtěl – mimo jiné proto, že chce pracovat pod trenérem Frťalou, jehož dobře zná. Přestup padl jen kvůli nesmyslným požadavkům jeho agenta a strýčka. Když jejich nároky opadly a vyskytla se možnost přivést Wesleyho na hostování, šli jsme do toho. Stále totiž platí, že on sám u nás hodně chce hrát.

Když padl jeho přestup, říkal jste, že z toho nemáte dobrý pocit a že nemáte zájem o hráče, kterého zajímají víc peníze než Hradec.

Ano, to jsem řekl obecně a uznávám, že to mohlo vyznít špatně. Na Wesleyho přístup nemůžu říct křivého slova, moje vyjádření se týkalo právě lidí kolem něj – a také dalších hráčů, kteří zamířili za finančně výhodnější, ale pro nás přemrštěnou nabídkou. Wesley nám opakoval, že k nám chce jít, ale že strýček je crazy. Princip, že nehodláme přeplácet hráče, u kterých nevidíme touhu rvát se za Hradec, platí obecně.

A jaká je Wesleyho perspektiva? Jak zapadá hostování do konce sezony do záměru stavět tým pro budoucnost?

Jeho hostování jsme dělali s tím, že můžeme získat čas k dalším jednáním. Finančně nás nijak enormně nezatíží, pouze jsme převzali smlouvu, kterou měl v Liberci. Ta mu po sezoně končí – a kdo ví, co bude za rok. Věříme, že v tomto ročníku nám pomůže, a počítáme s tím, že pokud s ním budeme spokojení, v létě se můžeme případně pokusit domluvit se s ním a jeho okolím na nové smlouvě.

Tisková zpráva | Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, kopaná, rozhovor, Jiří Sabou, Radotín, MOL Cup, přestup, Martin Matoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec v poháru je zklamání, musíme makat dál, říká Jiří Sabou  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.