Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prostějov může ve druhé lize konkurovat všem, říká trenér Votroků Zdenko Frťala

Zraky mnoha fanoušků kopané se dnes opět upřou na trávníky po celé republice. Jedním z mnoha fotbalových zápasů je souboj 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácím Prostějovem a Hradcem Králové. Zápas začíná dnes v 17:00.

Po čtyřech odehraných kolech mají Votroci v tabulce 10 bodů a skóre 6:2. Druholigový nováček z Prostějova stačil posbírat 5 bodů s bilancí 5 branek vstřelených a 5 branek inkasovaných. „Mají za sebou úspěšný vstup do sezony, ukázali, že můžou ve druhé lize konkurovat komukoli,“ říká o soupeři hradecký trenér Zdenko Frťala.

Oba týmy za sebou také mají pohárové zápasy v 1. kole MOL Cupu, které dospěly do prodloužení. Zatímco prostějovští měření sil s Líšní nezvládli a v poháru končí, Votroci předvedli neskutečný obrat. Divizní Slatiňany ještě v 75. minutě vedly 2:0. Po prodloužení ale postoupil Hradec. „Každý takový zápas by měl být v první řadě poučný pro nás všechny. Bylo dobře, že jsme dokázali být trpěliví. Za to jsme byli odměněni čtyřmi góly. Je důležité uvědomit si, že v každém zápase hraješ za město a za klub,“ říká Zdenko Frťala.

Velké jméno najdeme u soupeře Votroků mezi záložníky. Účastník MS 2006 a EURO 2008 Jan Polák ale ještě do bojů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nezasáhl.

V kádru FC Hradec Králové se nově objeví defenzivní univerzál Jakub Pokorný. „Jsem rád, že jsme ho přivítali. O jeho příchodu jsme dlouhodobě jednali. Je jedna z alternativ, že by vstoupil do zápasu v základní sestavě,“ říká Frťala.

Na lavičce nebude mít hradecký trenér k dispozici Martina Matouška, který se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy, nejistý je start Ladislava Martana a Milana Černého, taktéž ze zdravotních důvodů.

Zápas začíná dnes v 17:00 v Prostějově.

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Prostějov, kopaná, 1. SK Prostějov, Zdenko Frťala, trenér, 2. česká fotbalová liga, MOL Cup, Jan Polák, Milan Černý, Jakub Pokorný, Ladislav Martan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov může ve druhé lize konkurovat všem, říká trenér Votroků Zdenko Frťala  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.