Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Votroci otočili pohárové utkání ve Slatiňanech a postupují. Na 2:2 vyrovnal hradecký brankář Stejskal

, aktualizováno 14. srpna 2018, 19:36

Dnes podvečerem vstoupili Votroci ve Slatiňanech do nového ročníku MOL Cupu. Po 90. minutách byl stav vyrovnaný 2:2. V prodloužení dokázali hradečtí vstřelit dvě branky a postupují do dalšího kola.

Již před zápasem bylo jasné, že Votroky nečeká na horké půdě slatiňanského Spartaku nic jednoduchého. „V takových pohárových utkáních se každý chce proti favoritovi vytáhnout. Slatiňany mají zkušené hráče, kteří mají druholigové i ligové zkušenosti. Nesmíme nic podcenit, musíme být hladoví od první minuty, abychom si situaci nezkomplikovali,“ řekl před zápasem hradecký trenér Zdenko Frťala.

1. poločas

Bojovat od prvních minut se sice hradečtí snažili, první větší příležitost v utkání si ale vypracovali domácí. Po osmi minutách pronikl Lukáš Rešetár do pokutového území. Střelecký pokus, mimochodem výborného futsalisty, skončil pár centimetrů vedle Stejskalovy tyče.

Vzápětí se do slibné šance, po zákroku domácího gólmana Vostradovského, dostal hradecký Vlkanova, který se snažil skluzem dostat míč do sítě. Jeden ze slatiňanských obránců ale nedovolil balónu dostat se přes brankovou čáru.

Ve 37. minutě mohl gólový účet utkání otevřít divizní celek, mnoho nechybělo a z volného přímého kopu se prosadil Petr Vladyka. Strážce hradecké svatyně Jan Stejskal skvělým zákrokem však uhájil čisté konto. Následný rohový kop, který zahrával Vladyka, se již stal Votrokům osudným. Míč doputoval na Tomáše Váchu, který poslal míč do sítě! 1:0

V závěru první půle mohli hosté, díky šanci Jiřího Mikera, vyrovnat. Nestalo se tak, do šaten hráči odešli za stavu 1:0.

2. poločas

49. minuta utkání přinesla šance na obou stranách. Spasitelem hostů se mohl stát střídající Urma, ten ale pouze nastřelil Vostradovského. Na druhé straně trávníku postup na brankáře zmařil faul Václavka.  

O deset minut později se mezi střelce mohl zapsat hradecký René Kropáček, jenže z malého vápna nedokázal trefit zařízení. Netrvalo dlouho a slatiňanští opět zahrozili. Centr Petra Vladyky od rohového praporku způsobil závar před Stejskalovou brankou, míč se snažili dostat do sítě hned tři hráči, ani jeden z nich neuspěl. 

V 74. minutě se do šance dostal hradecký Otto Urma. Gólové oslavy se ani tentokrát nekonaly. Pořekadlo nedáš - dostaneš, se naplnilo vzápetí. Lukáš Rešetár se dostal do vápna Votroků a "namazal" Václavkovi, který zvýšil na 2:0. 

Hosté se nehodlali vzdát. 78. minuta musela potěšit všechny fanoušky hradeckých. Na 2:1 snížil Jakub Martinec. V závěru utkání zahránil Slatiňany brankář Vostradovský, když zlikvidoval tutovku Fahrudina Durdeviče. 

Nakonec na vyrovnání přece jen došlo. V nastaveném čase se stal hrdinou brankář Hradce Králové Jan Stejskal, který po centru z rohu zakončil a vyrovnal tak na 2:2!

Prodloužení

Po sedmi minutách prodloužení se na hradecké lavičce mohlo opět slavit. Sólo Reného Kropáčka přineslo zvrat ve vývoji utkání, a Votroci se dostali do vedení 2:3!

O postupu hradeckých do dalšího kola definitivně rozhodl ve 119. minutě Otto Urma. 2:4!


Branky: 39. Vácha, 75. Václavek – 78. Martinec, 90+3. Stejskal, 97. Kropáček, 119. Urma

Žluté karty: 40. Novotný, 85. Hanč , 116. Trňák  – 56. Martinec, 113. Zorva, 120. Kropáček

Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Poživil

SK Spartak Slatiňany: Vostradovský – Novotný, Hudec (72. Trňák), Hauf, Hanč – Koblasa (54. Drahý), Vladyka (K), Ráliš, Rešetár (82. Malý) – Václavek (100. Slavík), Vácha 
Náhradníci: Valda, Trňák, Slavík, Malý, Drahý, Lištván, Augustin

FC Hradec Králové: Stejskal – Finěk, Plašil, Martinec, Trávníček (93. Kvída) – Durdević, Zorvan, Janoušek (66. Jukl), Hynek (46. Kropáček) – Vlkanova (K), Miker (46. Urma) 
Náhradníci: Ottmar, Urma, Kvída, Kropáček, Funda, Čech, Jukl

Autoři | Foto Facebook FC Hradec Králové

Štítky fotbal, FC Hradec Králové, Slatiňany, kopaná, Jan Stejskal, MOL Cup, Jakub Martinec, Petr Vladyka, Lukáš Rešetár, Otto Urma, Zdenko Frťala, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votroci otočili pohárové utkání ve Slatiňanech a postupují. Na 2:2 vyrovnal hradecký brankář Stejskal  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.